Welkom bij Werkkracht!

Ben jij op zoek naar een baan? Ons team staat voor je klaar.

Samen werken aan werk!

Heb jij je aangemeld via werk.nl en/of op het Werkplein Regio Foodvalley? Dan kom je al snel bij ons terecht. Wij gaan samen met jou aan de slag om zo snel mogelijk betaald werk te vinden. Wij vinden het belangrijk dat jij werk vindt dat bij jou past. Ons team staat voor je klaar, maar wat kan je van ons verwachten?

Stappenplan bij Werkkracht

Wat is de participatiewet?

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. Wij zijn als Werkkracht in de gemeente Ede aangesteld om jou dan op weg te helpen!

Waar kan ik terecht komen?

Wij zijn ervan overtuigd dat jij van waarde bent en kan bijdragen aan onze maatschappij. Je komt tot je recht als je aan het werk bent: je kan jezelf ontwikkelen, je connect met collega’s en je wordt steeds zelfstandiger. Daarom zoeken wij samen voor jou een betaalde baan waar jij tot je recht komt.

Onze trainingen en projecten

Wat kan je van ons verwachten?

De stap naar werk kan soms groot zijn. Wij geven daarom trainingen en workshops om jou op weg te helpen. Onze trainers helpen jou persoonlijk zodat jij ontdekt wie je bent en welk werk goed bij jou past. Ben jij er klaar voor om aan de slag te gaan?

Informatie & Tricks

Wanneer kan ik bijstand aanvragen?

Je hebt recht op bijstand als je 18 jaar of ouder bent en in Nederland woont. Je vraagt de bijstand aan als je niet voldoende geld verdient om in eigen levensonderhoud te voorzien: minder dan het sociaal minimum.

Daarbij is het belangrijk dat je geen recht hebt op een andere uitkering zoals Wajong of WW (werkloosheidsuitkering). Of als je veel vermogen hebt.

Het Sociaal Minimum

Het sociaal minimum is het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven. Dat bedrag is niet voor iedereen hetzelfde. Hoe hoog het sociaal minimum voor u is, hangt af van uw leeftijd en uw leefsituatie. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt het bedrag elk jaar opnieuw vast.

Hoeveel vermogen heb jij?

De Gemeente kijkt ook of jij niet te veel vermogen bezit. Heb je teveel vermogen? Dan heeft u geen recht op bijstand.  Een voorbeeld van vermogen is spaargeld, maar ook waardevolle bezittingen. De (studie)schulden die jij eventueel hebt worden daar weer van afgetrokken.

Als je boven de grens van het vermogen komt, dan heb je helaas geen recht op een uitkering. De Gemeente Ede vindt dat je voldoende geld hebt om zelf in levensonderhoud te voorzien.

  • Alleenstaande: €6225
  • Alleenstaande ouder: €1240
  • Gezamenlijke huishouding: €1240
Huurtoeslag en Zorgtoeslag

Naast de uitkering kun je waarschijnlijk in aanmerking komen voor huurtoeslag en zorgtoeslag.

Huurtoeslag: Ben je 23 jaar of ouder en huur je een huis onder de grens van €720? Dan kun je via de Belastingdienst huurtoeslag krijgen, dan kan oplopen tot bijna 50% van je huur. Dit krijg je bovenop je bijstandsuitkering.

Zorgtoeslag: Als inwoner van Nederland ben je verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Dat kan best duur zijn. Ook hier kan je toeslag krijgen en dat kan oplopen tot wel €90 per maand. Ook deze toeslag kan je aanvragen via de belasting dienst.

Waar kan je dat aanvragen? Google op: Ik wil toeslagen aanvragen. Via de bovenste link kom je terecht op de website van de Belastingdienst waar je de formulieren digitaal kunt invullen (hiervoor heb je een DigiD nodig).

Meer Volwassen Meedoen

De Gemeente Ede vindt het belangrijk dat mee kan doen, ook als je een laag inkomen hebt. Met deze regeling krijg jij €200 per jaar voor sport- of culturele activiteiten.

Als je samenwoont is de inkomensgrens € 1.857 (en weinig vermogen) en voor een alleenstaande of alleenstaande ouder is dat € 1.300 (en weinig vermogen).

Dit kan je aanvragen via Bereken uw Recht.

Bereken uw recht

De Gemeente Ede heeft een makkelijke website ontwikkeld waar je snel kunt uitrekenen of je recht hebt op extra geld: zoals Meer Volwassen Meedoen, Individuele Inkomenstoeslag of kosten voor een Gehandicaptenkaart.

Vul snel de vragen in via www.ede.nl/berekenuwrecht

Kwijtschelding GBLT en Gemeentelijke belastingen

Als het nieuwe jaar weer begint krijg je al snel twee rekeningen op je mat als je een huis huurt: GBLT en de Gemeentelijke belasting. Wist je dat je hier kwijtschelding voor kunt aanvragen? Lees de brieven goed door die je hebt ontvangen: daarin staat hoe je dit kunt aanvragen!

Collectieve Zorgverzekering

De Gemeente Ede heeft voor mensen met lage inkomens afspraken gemaakt met Menzis over de collectieve zorgverzekering GarantVerzorgd. Als jij daar gebruik van maakt, krijg je korting op de basis- en aanvullende premie!

Ontvang jij een bijstandsuitkering? Dan kunt u hiervan gebruikmaken. Via www.gezondverzekerd.nl kun je deze verzekering digitaal aanvragen.

Wij helpen je graag een stukje op weg...

Downloads voor jou

Waar moet je allemaal aan denken als je gaat solliciteren? Wat moet je doen als je betaald werk hebt gevonden?
Wij helpen je graag op weg! Hieronder vind je checklists die je zelf makkelijk kunt gebruiken zodat je precies weet wat je moet doen. Handig toch?

"Ik spreek 7 talen en bij sommige banen komt dat erg goed van pas: zoals bij het Kröller-Müller Museum. Daarbij ben ik ontzettend gastvrij. Deze baan past perfect bij mij."

Eshak werkt als beveiliger en gastheer bij het Krüller-Müller Museum

"Mijn enthousiasme voor de baan heeft ze overtuigd mij aan te nemen. Ik sta soms voor persoonlijke uitdagingen, maar die ga ik graag aan. Maar in dit team doen we alle taken samen!"

Anita is succesvol aan de slag op de CHE

"Ik had mij ontzettend goed voorbereid op het sollicitatiegesprek. Ik wilde ontzettend graag leren: zij wilde de uitdaging met mij aangaan."

Hani werkt als coupeur bij een groot bedrijf

Ons team staat voor je klaar

Antoine van Soest

Jobcoach

Pieter Schortemeijer

Jobcoach

Rick Middelbosch

Trajectbegeleider

Neem contact op