Wat kan Werkkracht voor mij betekenen?

Goede vraag! Je leest het op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Werkkracht?

Wij zijn er voor mensen die hulp nodig hebben met het vinden of behouden van werk. En dus ook voor jou als jij:

  • een bijstandsuitkering hebt
  • in het doelgroepregister (DGR) zit
  • een indicatie Banenafspraak hebt
  • valt onder Beschut werken

Val je niet in één van bovenstaande groepen? Soms kunnen we je dan toch verder helpen. Neem contact op om je situatie voor te leggen.

Doen jullie ook onderzoeken en testen?

Soms is het niet duidelijk wat je graag wilt en kunt. Indien nodig, kunnen we dat samen met jou onderzoeken bij ons Expertisecentrum. Deze afdeling is gespecialiseerd in het kaart brengen van jouw talenten en uitdagingen.

Houden jullie rekening met mijn situatie?

Ja, we kijken goed naar wat je wilt en kunt. Dat doen we volgens de wennen-werken-versterken-methode.

Wennen
Soms speelt er zoveel in je leven dat de stap naar werk op dit moment te groot is. Bijvoorbeeld omdat je nieuw in Nederland bent of onderuit bent gegaan door levensomstandigheden. Samen kijken we hoe je weer kunt wennen aan het idee aan het werk te gaan in de toekomst.

Versterken
Je wilt en kunt graag werken, maar hebt nog wat ondersteuning nodig om goed de arbeidsmarkt op te kunnen. Samen kijken we hoe je we je vaardigheden, zelfvertrouwen, conditie of ritme kunnen versterken. Denk bijvoorbeeld aan een werkervaringsplek of een sport- en gezondheidsprogramma.

Werken
Soms heb je alleen wat ondersteuning nodig om aan de slag te gaan. Samen met jou gaan we op zoek naar een geschikte werkplek of opstap naar werk. Ook bieden we praktische ondersteuning door je te helpen met sollicitaties. Met de accountmanagers van het WerkgeversServicePunt kunnen we overleggen over een mogelijke functie. Heb je eenmaal een fijne werkplek gevonden, dan kan een van onze jobcoaches in beeld blijven om te kijken hoe het met je gaat op het werk.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Dat ligt aan jouw situatie:

– Heb jij een bijstandsuitkering? Dan word je via de gemeente automatisch doorverwezen naar Werkkracht.

– Heb je geen bijstandsuitkering? En val je in het doelgroepenregister (DGR-indicatie)? Dan kun je zelf contact opnemen met Werkkracht.

Gelden bovenstaande situaties niet voor jou en wil je weten of we je kunnen helpen? Neem  met ons op. We kijken graag met je mee.

Ik loop steeds vast in mijn werk. Kunnen jullie mij ondersteunen?

Neem contact met ons op. We kijken graag met je mee. In sommige gevallen kunnen wij bijvoorbeeld een indicatie voor jou aanvragen. Dit is een speciale regeling waarin jij en de werkgever (financieel) ondersteund worden.

Ik ben aan het werk en wil heel graag extra ondersteuning. Kan dat?

Ja hoor. Vul het aanvraagformulier in. We nemen contact met je op en bespreken dan wat we voor je kunnen doen. We vinden het heel belangrijk dat je lekker in je vel zit en hebben heel veel kennis in huis om dat voor elkaar te krijgen.

Onze trainingen en werkervaringsplekken

Wat heb jij nodig om jezelf te ontwikkelen?

De stap naar werk kan soms groot zijn. Wij geven daarom trainingen en workshops om jou op weg te helpen. Zo kun jij o.a. ontdekken wie je bent en welk werk goed bij jou past. Hulp nodig? Bespreek met onze trajectbegeleiders welke training bij jou past.

"Mijn detentie zit erop. Ik ben weer clean. Door het werk bij de Valleilijn krijg ik weer ritme in mijn leven. Mijn droom? Gewoon huisje, boompje, beestje."

Marius, deelnemer leerwerkplek Valleilijn

"Omgaan met collega's, ritme opdoen, samenwerken. Door het Groeikracht-programma ben ik onwijs gegroeid."

Mirjam, deelnemer Groeikracht-programma

"Van nature ben ik heel sociaal, maar door omstandigheden raakte in een isolement. Nu ben ik weer onder de mensen. Dat doet me goed."

José, deelnemer leerwerkplek Valleilijn

Ons team staat voor je klaar

Eldert Nieuwenhuize

Trainer

Esther Zwartbol

Trainer

Kai Duijkers

Trainer

Neem contact op

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan