Werken aan jouw Toekomst

De training voor statushouders

Deze training is speciaal voor jou: samen kijken we naar de mogelijkheden voor jou om in Nederland aan de slag te gaan. Welke banen zijn er en waar kan jij goed en snel aan de slag?

Waar ben jij goed in en welk werk past bij jou? Samen gaan we kijken naar de mogelijkheden. Onze trainers helpen jou met sociale vaardigheden en leggen alles uit over de gezondheidszorg in Nederland. Samen gaan wij actief aan de slag met jouw toekomst.

Je eigen CV maken

Het is belangrijk om een goede en duidelijke CV te hebben. Zo kun je makkelijk solliciteren. De trainers van Werkkracht helpen je hierbij, zo kan je hopelijk snel aan een baan komen. Zij hebben veel ervaring en ze zullen hun kennis en inzichten met je delen.

Download de Flyer

Praktische informatie

Je volgt deze training in een groep. Het programma is praktisch en gaat over leven en werken in Nederland. Elk dagdeel heeft een ander thema. Je krijgt tips en adviezen. Ook van je mede-cursisten. Deze training duurt 6 weken en bestaat uit 2 dagdelen per week. Je gaat veel oefenen en je maakt je cv en een toekomstplan.

Werk vinden

Als je net in Nederland bent, komt er veel op je af. Je moet veel dingen regelen, de taal leren en werk vinden. Via Werkkracht ontmoet je mensen die je helpen met je vragen. Je ontdekt wat je kunt en welk werk bij je past.

Veelgestelde Vragen

Voor wie is deze training?

Voor statushouders die in Ede wonen en een uitkering hebben.

Welke onderwerpen bespreken we?
 • Informatie over rechten, plichten en inkomen
 • Inburgering
 • Sociale kaart & versterken van je netwerk
 • Gezondheidszorg in Nederland
 • Sociale vaardigheden
 • Arbeidsmarkt & oriëntatie
 • Rondleiding bij een werkgever
 • Curriculum vitae (CV)
 • Aanbod van Werkkracht
 • Maak je toekomstplan
 • Vertel je toekomstplan
Waar vindt de training plaats?

Wij doen ons best om elkaar fysiek te ontmoeten in de trainingsruimte van Werkkracht (Molenstraat 80F in Ede, ingang via het Bunschoterplein). Wij hebben op ons kantoor maatregelen genomen vanwege het coronavirus op basis van de richtlijnen van het RIVM. Het kan zijn dat jouw training toch online plaatsvindt omdat er te weinig ruimte op ons kantoor i.v.m. het coronavirus. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Welke coronamaatregelen zijn van kracht bij Werkkracht?

Als jij langskomt bij een training of gesprek bij werkkracht vragen wij aan jou of jij klachten hebt: hoesten, verkoudheidsklachten, verlies van reuk en/of smaak, koorts. Als je gezond bent, mag je langskomen bij Werkkracht.

Daarnaast vragen we jou om je handen te desinfecteren bij binnenkomst, de looprichtingen te volgen en altijd 1,5 meter afstand te houden tot andere mensen.

Onze Trainers

Pieter Schortemeijer

Jobcoach

Rick Middelbosch

Trajectbegeleider