Startprogramma

Weet wat je beweegt

Het Startprogramma van Werkkracht is een korte, praktische en interactieve training voor kandidaten die recent uitkering hebben aangevraagd bij de Gemeente Ede.

Werkkracht vindt het belangrijk om, samen met jou, jouw situatie te leren kennen om zo ook passende begeleiding te bieden. Dit doen we door middel van dit Startprogramma. Tijdens deze training kijk je onder andere waar je goed in bent, wat je drijfveren zijn en welk werk je zoekt.

Download de Flyer

Jezelf ontwikkelen

Iedereen heeft vaardigheden en kwaliteiten. Daar sta je niet altijd bij stil. Als je werk zoekt, is het verstandig dat je dit juist wel doet: even bewust stil staan en reflecteren op je eigen kunnen en willen. Dat is vaak lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Bewust stil staan is nodig wanneer je weer nieuwe keuzes gaat maken.

Jouw eigen Actieplan

Het resultaat van het Startprogramma is dat je met zelfvertrouwen, zelfinzicht en met een gericht doel en actieplan verder gaat met jouw persoonlijke traject bij Werkkracht.

Tijdens het Startprogramma fungeren de trainers en de andere kandidaten als klankbord, wat kan
helpen om op een andere manier naar jezelf en jouw situatie te kijken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten. Je ontdekt ook het aanbod van Werkkracht waar je gebruik van kunt maken in jouw traject. Na de training ga je met ondersteuning van jouw trajectbegeleider uitvoering geven aan jouw actieplan.

Veelgestelde Vragen

Wat ga ik leren in deze training?
 • Wie ben ik?
  Karaktereigenschappen, drijfveren en waarden
 • Wat kan ik?
  Kennis, kwaliteiten, werkervaring
 • Wat zoek ik?
  Realistische functies en voorwaarden werk
 • Hoe kom ik daar?
  Een persoonlijk plan met concrete acties
Hoe lang duurt deze training?

In deze training ga je 2 weken, 3 dagdelen per week, samen met medecursisten krachtig aan de slag. Deze training vindt plaats bij Werkkracht. Je krijgt een uitnodiging voor deze training en daarin lees je de precieze locatie en je rooster.

Waar vindt de training plaats?

Hierover krijg je informatie van je trajectbegeleider.