‘Door de begeleiding bij het Expertisecentrum weet ik waar ik vastloop en hoe ik dat kan herkennen. Zo kan ik nieuwe keuzes maken.’
Wil je een goed inzicht in het werk dat je kunt en wilt doen? Wij zijn daar oprecht nieuwsgierig naar en zoeken het uit. Onafhankelijk, en met een breed scala aan instrumenten. Van openhartige gesprekken tot observaties in de praktijk. Wij kunnen je verder helpen.
Onze aanpak
Samen met jou gaan we op zoek naar jouw mogelijkheden. Dat kan van alles zijn. Het liefste werk natuurlijk, maar dagbesteding en beschut werken is soms ook de uitkomst. Wij zijn oprecht nieuwsgierig naar jouw verhaal. En we willen jou begrijpen, zodat we je verder kunnen helpen. Want iedereen heeft een verhaal. We kijken naar wat je kunt en wat jouw leven betekenis geeft.
Het Expertisecentrum is de onafhankelijke onderzoekstak van Werkkracht. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen van waarde is en kan bijdragen aan onze maatschappij.
Samen kijken we wat voor jou werkt en wat de beste aanpak is. Geen mens is hetzelfde, en dus onze aanpak ook niet. Middelen die we inzetten:
Wanneer je wordt aangemeld voor een onderzoekstraject bij het Expertisecentrum ontvangt hij of zij een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek leggen we uit wat de reden van de aanmelding is en proberen we duidelijk te krijgen waar de behoeften liggen en wat voor onderzoek of traject het beste zal passen.
Dat kan bijvoorbeeld zijn:
Oriënterend gesprek met een psycholoog of gedragswetenschapper
Groeikracht/ Praktijk assessment light
Kun je door lichamelijke of psychische klachten minder aan? In een veilige veilige omgeving voer je diverse werkzaamheden en opdrachten uit. Ook maak je een aantal testen. Zo brengen we in kaart brengen wat je werk- en denkniveau is, jouw persoonlijkheid en wat jouw interesses en mogelijkheden zijn. Ook kijken we hoe je met uitdagingen omgaat. Zo krijgen we samen een goed beeld.
Arbeidsdiagnose
Is het niet goed duidelijk wat je wilt, kunt of welke mogelijkheden er zijn als het gaat om werk? Met een uitgebreid interview, diverse testen en vragenlijsten krijgen we een goed beeld van jou en jouw mogelijkheden.
Arbeidsdeskundig onderzoek
Met dit onderzoek ontstaat inzicht in jouw re-integratiemogelijkheden. Centrale vragen daarbij kunnen zijn: Is de functie passend voor de medewerker? Kan het werk aangepast worden aan de medewerker? Is er ander, passend werk mogelijk? Wat is de weg naar duurzaam herstel?
Na het onderzoek
Na het onderzoek worden de resultaten met de jou besproken en de adviezen gedeeld. Het onderzoeksverslag is een soort handleiding waarin staat beschreven wie je bent, wat je mogelijkheden zijn en welke rollen/ welk type werkgever goed zou passen. Hiermee kun je samen, met bijvoorbeeld een trajectbegeleider, op zoek gaan naar een geschikte vervolgplek of werkplek.
Bij het Expertisecentrum werken we samen in een team met psychologen, gedragswetenschappers, arbeidsdeskundigen, werkcoaches, stagiaires en een administratief medewerker.