Weten wat je mogelijkheden zijn?

Neem contact met ons op.

Het begin bepaalt het succes van het vervolg

Wil je echt inzicht in het werk dat iemand kan en wil doen, welke volgende stap het beste past? Dat snappen is onze passie en ons werk. Onafhankelijk, en met een breed scala aan instrumenten zoeken we dit uit. Van openhartige gesprekken tot observaties in de praktijk. Wij richten ons vooral op mensen, die om welke reden dan ook, (even) moeite hebben met meedoen, ook wel afstand tot de arbeidsmarkt genoemd.

Kenmerkend voor onze aanpak is dat we samen met de kandidaat op zoek gaan naar haalbare en duurzame mogelijkheden via passende vervolgstappen. Trajecten zijn daardoor veel effectiever.

Onze arbeidspsychologen, verbonden aan het Expertisecentrum van Werkkracht, werken multidisciplinair samen. Met specialisten vanuit de eigen organisatie, maar ook van buiten. Met elkaar zorgen we ervoor dat ‘de neuzen dezelfde kant op blijven staan.’

Eerst snappen, dan stappen

Soms krijg je moeilijk vat op wat iemand in de weg zit om aan het werk te komen, te gaan of te blijven. Daar komen we achter door samen een goede ‘foto’ te maken van de persoon. Door de kansen in beeld te brengen, de beren van de weg te halen en vandaaruit te bepalen wat de beste weg naar werk of participatie is.

Dat doen we door de persoon te zien, door te luisteren, te testen en met opdrachten en werk in de praktijk. Hoe je dat doet, bepaalt volgens ons het succes. Wij zijn oprecht nieuwsgierig naar het verhaal van iemand, echt even verbinding maken zodat we iemand snappen. Want iedereen heeft een verhaal. We kijken wat iemand kan. Cognitief, verbaal, sociaal, vanuit verschillende perspectieven. En natuurlijk, wat iemand wil, drijft en bezig houdt. Wat kost en geeft energie? Wat is de droom, wat staat in de weg en hoe kan het wel?

Wij doen verschillende onderzoeken, maar allen zijn gericht op het vaststellen van het arbeidsvermogen om het maar eens met een vakterm te noemen. Het zijn losse modules, die afhankelijk van de vraagstelling, het niveau of belastbaarheid van de kandidaat worden afgestemd. We leveren maatwerk met wetenschappelijk onderbouwde instrumenten. De menselijke maat met een bewezen fundament.

Onze kracht zit hem in kennis van de doelgroep, het contact van mens tot mens in combinatie met de beste onderzoeksbrillen om tot het juiste perspectief te komen. Eerst snappen, dan stappen.

Arbeidsmogelijkheden onderzoek

Is het niet goed duidelijk wat een kandidaat kan, wil of welke
mogelijkheden er zijn voor  werk? Wij geven een goed en betrouwbaar beeld.

Bekijk

 

Capaciteiten onderzoek

Op welk niveau kan een kandidaat functioneren of een opleiding volgen? Voor anderstaligen hebben we aangepaste testen.

Bekijk

 

Arbeidsinteresse onderzoek

Wil de kandidaat meer inzicht in zijn/haar interesses en motivatie voor een opleiding of werk? Dat brengen wij in kaart door interviews en onderzoeken.

Bekijk

 

Arbeidsvaardigheden onderzoek

Met  praktijkopdrachten krijgen we inzicht in de fijne en grove motoriek, werkuitvoering, fysieke belastbaarheid, tempo en zorgvuldigheid.

Bekijk

Arbeidsdeskundig onderzoek

Met dit onderzoek krijgt u inzicht in de re-integratiemogelijkheden van een (uitgevallen) medewerker en de mogelijkheden voor werkhervatting.

Bekijk

 

Groeikracht

Kandidaten gaan in dit traject actief aan de slag met hun werknemersvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en toekomstperspectief.

Bekijk

 

Praktijkassesment

Beperkte belastbaarheid door fysieke of mentale klachten? Aan het eind van dit assesment krijgt u en de kandidaat advies over reële arbeidsmogelijkheden.

Bekijk

 

Screening persoon en werk

In een korte tijd krijgt de kandidaat een basis voor verdere oriëntatie op de arbeidsmarkt. Uitermate geschikt voor personen met minimaal MBO 4 niveau.

Bekijk

Second opinion

Je arbeidsvermogen is de mate waarin, de manier waarop je fysiek en mentaal in werk kunt functionerenHet is belangrijk om je arbeidsvermogen in kaart te brengen, wanneer je wilt zien wat je sterke punten zijn, waar je nog kunt verbeteren en hoe je je werkplezier en gezondheid kunt vergroten. Een goede arbeidsvermogen kan je helpen om langer en beter te werken, en om meer voldoening te halen uit je werk. Een goed beeld ervan helpt bij het elkaar laten aansluiten van persoon en werk.

Professionals als verzekeraars, arbo-artsen en HR-managers krijgen niet altijd een vinger achter de vraag wat het arbeidsvermogen is, wat mogelijke persoonlijke of sociale belemmeringen zijn en wat juist de potentie is. Soms wordt een werknemer niet goed begrepen. Ons professioneel oordeel wordt in dat soort situaties erg gewaardeerd. Het zij als second opinion, voor een vollediger beeld, of om zicht te krijgen op interventies die naar een oplossing leiden.

Michel Heesen

michel.heesen@werkkracht.nl

06 387 589 53

Ramon Schwachofer

ramon@schwachofer@werkkracht.nl

06 461 202 53