Werk aan jouw toekomst

Momenteel ontvang je een uitkering. Dat helpt je om je kosten te betalen. Maar een uitkering in Nederland is niet vrijblijvend. Je moet betaald werk vinden zodat je zonder uitkering verder kunt. Werkkracht biedt veel trainingen en projecten waarmee je verder komt met jouw toekomst.

Als je net in Nederland bent, komt er veel op je af. Je moet veel dingen regelen, de taal leren en werk vinden. Via Werkkracht ontmoet je mensen die je helpen met je vragen. Je ontdekt wat je kunt en welk werk bij je past.

Dit ga je leren en doen

Met deze training leer je over werken in Nederland. Welk werk is er en waar is veel vraag naar? Je bekijkt waarin jij goed bent en welk werk bij je past. Wat wil je gaan doen en wat vragen werkgevers?
Ook leer je meer over de sociale vaardigheden in Nederland. Je krijgt informatie over de gezondheidszorg en waar je terecht kunt met vragen.
Je gaat in deze training actief aan de slag met jouw toekomst. Je hebt een goed cv nodig om kans te maken op werk. Trainers van Werkkracht helpen je om dat te maken. Zij hebben daarmee veel ervaring en ze zullen hun kennis en inzichten met je delen.

Praktische informatie

Je volgt deze training in een groep. Het programma is praktisch en gaat over leven en werken in Nederland. Elk dagdeel heeft een ander thema. Trainers van Werkkracht ondersteunen je. Je krijgt tips en adviezen. Ook van je mede-cursisten.

  • Deze training duurt 6 weken en bestaat uit 2 dagdelen per week.
  • Je gaat veel oefenen en je maakt je cv en een toekomstplan.

Voor wie?

Voor statushouders die in Ede wonen en een uitkering hebben. Deze informatie is er ook in Tigrinya (1.7 MB) en het Arabisch (5.1 MB).

Wanneer en waar

Je krijgt van je trajectbegeleider een uitnodiging voor deze training. Daarin staat de locatie en het lesrooster.