Functiecreatie

Ga de uitdaging aan!

Het vinden van geschikt personeel is een uitdaging. De economie is anno 2020 beland in een wat onstuimige situatie en dat in combinatie met de toenemende vergrijzing zorgt voor krapte op de arbeidsmarkt. In heel veel verschillende sectoren is dat erg merkbaar. Wij zien dat veel werkgevers het ook moeilijk vinden om goede mensen te vinden en aan zich te binden. Functiecreatie is een deel van de oplossing.

Het beste uit mensen halen

Krapte is natuurlijk niet alleen een uitdaging voor werving en selectie, maar hangt ook samen met de vraag hoe u het beste uit uw medewerkers kunt halen. Het personeel dat u al in huis hebt, wilt u zo productief mogelijk inzetten. Daarom is het interessant om te kijken wie nu precies welke taken uitvoert, en of het niet mogelijk is taken af te splitsen en te bundelen tot een nieuwe functie. Dat is de essentie van Functiecreatie. Balans is daarin een belangrijk woord.

Er zijn verschillende redenen om te kijken naar Functiecreatie. Bijvoorbeeld om mensen met een arbeidsbeperking een volwaardige plaats in de samenleving te geven. Uit onze contacten met werkgevers blijken ook dat andere HR-thema’s gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan Functiecreatie.

In de whitepaper nemen wij u mee langs een aantal vragen, geven we 7 tips en beschrijven we diverse praktijkvoorbeeld.

Download de Whitepaper Functiecreatie