Wethouder Veltman en directeur Bor Veen knipten, met de enthousiaste inzet van alle aanwezigen, het lint in de nieuwe ruimte door.

Ontvangstruimte Werkkracht open voor werkzoekenden

06-10-2018

Na een intensieve verbouwing van locatie De Manenberg in hartje centrum, is de ontvangstruimte van Werkkracht klaar. Werkzoekenden komen hier naartoe voor trainingen, sollicitaties en ontmoetingen. Wethouder Hester Veltman en directeur Bor Veen openden vandaag de kleurrijke ruimte in het bijzijn van ruim honderd medewerkers. Werkkracht is een maatschappelijke organisatie die investeert in mensen. Met begeleiding en training halen ze het beste uit werkzoekenden. Duurzaamheid is belangrijk voor Werkkracht. Zo bestaat bijvoorbeeld de kantoorinrichting uit tweedehands meubels.

”De gemeente heeft een grote verantwoordelijkheid voor participatie. We willen dat zoveel mogelijk mensen meedoen en werk hebben. Werkkracht is de aangewezen organisatie om mensen daarbij te helpen”, aldus Hester Veltman, verantwoordelijk voor onder meer werk en inkomen. Ze knipte vandaag, met de enthousiaste inzet van alle aanwezigen, het lint in de nieuwe ruimte door.

Kansen voor werkzoekenden

Werkkracht is inmiddels volop aan de slag op de nieuwe locatie. Met als motto ‘Samen werken aan werk’ zijn in de afgelopen maanden tientallen mensen begeleid naar betaalde banen en werkervaringsplaatsen. 21 kandidaten volgden de training Krachtig aan de slag. Een programma waarin persoonlijke ontwikkeling, kennis over sollicitaties en de ondersteuning naar werk centraal staan. Elf personen daarvan vonden inmiddels een baan. Recent startte een praktijkgerichte training over vaardigheden van werknemers.

Succesverhaal

“Het is prachtig om te zien wat we in enkele maanden hebben bereikt. Met de verbouwing én met de bemiddelingen”, zegt de directeur Bor Veen. “De persoonlijke verhalen van mensen blijven ons boeien. Zo vond een dakloze man in juni werk bij een bouw- en infrabedrijf. Zijn uitkering is beëindigd. En een 59-jarige man kreeg – na een periode van werkeloosheid – een proefplaatsing aangeboden. Beide partijen zijn tevreden en meneer is niet langer afhankelijk van een uitkering.” Door de gezamenlijke inzet van Werkkracht en werkzoekenden, stromen veel mensen uiteindelijk uit naar werk.

Werkkracht begeleidt kandidaten naar werk, vrijwilligerswerk, opleiding, dagbesteding of in een beschutte werkomgeving. Soms eerst met behoud van een uitkering, maar zo snel mogelijk met een salaris. Er zijn allerlei banen of stages mogelijk. In de bouw, techniek, zorg, logistiek of productie. Maar ook in het groen of in het onderwijs. Werkzoekenden zijn welkom in De Manenberg (ingang Bunschoterplein).

Ander nieuws