Hekmat eerste Syriër met beveiligingsdiploma

Hekmat Bali eerste Syriër met beveiligingsdiploma

02-05-2019

Hekmat had één missie toen hij vluchtte vanuit Syrië en dat was een nieuwe toekomst opbouwen met zijn gezin. Gisteren was een bijzonder moment voor Hekmat, zijn vrouw en zijn dochter. Op het kantoor van Werkkracht kreeg hij uit handen van directeur Bor Veen zijn beveiligingsdiploma uitgereikt. Daarmee zet Hekmat een grote stap in zijn carrière.

Beveiliger via re-integratieproject Valleilijn

In Syrie runde Hekmat een schoenenzaak en een restaurant. Daarnaast was hij bodybuildingcoach. Dat laatste hielp hem bij re-integratieproject Valleilijn, onderdeel van Werkkracht. Daar startte Hekmat eind 2017 als service- en preventiemedewerker en groeide door tot beveiliger. Zijn doorzettingsvermogen hielp hem het meest. De studie tot beveiliger vergde veel. Vooral de Nederlandse taal maakte het lastig. Met doorzetten, veel studeren en hulp van zijn vrouw en dochter behaalde Hekmat zijn diploma. Bij Schipper Security, waar hij stage liep, heeft Hekmat nu een baan.

Echt meedoen

“Goed inburgeren is belangrijk. Het maakt je bekend met onze cultuur en taal, zodat je als nieuwe Nederlander echt mee kan doen in onze samenleving. Het leren van de Nederlandse taal kan in die zin niet voldoende benadrukt worden.  Zo kun je een gesprek voeren en studeren. Hekmat heeft met zijn doorzettingsvermogen, enthousiasme en flexibiliteit bereikt wat hij wil. Daar mag hij erg trots op zijn. Wij zijn dat op hem”, aldus Bor Veen, directeur van Werkkracht.

Werkkracht

Werkkracht is de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, het regionale werkgeversservicepunt (WSP), onderwijs, zorg en de gemeente Ede. Samen creëren we kansen om mensen voor wie de arbeidsmarkt nog net een stap te ver is te laten participeren. Ook statushouders vallen daaronder.

Ander nieuws