Voordelen van inclusief ondernemen met Werkkracht

Onbekendheid met procedures en subsidiemogelijkheden werpt soms drempels op. Werkkracht en het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley (WSP) ondersteunen samen werkgevers bij hun vragen  op het gebied van wet- en regelgeving, SROI en mogelijkheden tot inclusief ondernemen. Dat maakt inclusief ondernemen aantrekkelijker dan ooit.

Inclusief ondernemen met Werkkracht biedt vele voordelen

1. Gemotiveerde en loyale werknemers

De mensen die WSP/Werkkracht bemiddelt en begeleidt zijn over het algemeen zeer loyaal en gemotiveerd. Ze weten wat ze kunnen en ze zijn tot veel in staat. Wie de juiste snaar raakt en mensen aanspreekt op hun talenten, krijgt veel loyaliteit.

2. Financieel voordeel

In geval van verminderde productiviteit kunnen wij voor een deel de loonkosten compenseren door inzet van loonkostensubsidie. Ook adviseren wij u over mogelijke premiekortingen en beperking van het financieel risico bij arbeidsongeschiktheid. Met deze financiële voordelen ontstaat een werkbaar evenwicht. Daarnaast zijn er diverse subsidies en financiële regelingen om eventuele benodigde werkplek aanpassingen  te compenseren. Tenslotte kunnen wij helpen om uw bedrijfsvoering mogelijk efficiënter in te richten met onze kandidaten. Want zij voeren elementair werk vaak uit tegen lagere kosten. Als u uw werkprocessen daarop kunt inrichten, heeft u dus extra voordeel.

3. Kosteloze werving en selectie

WSP/Werkkracht neemt de pré werving en selectie van u over en begeleidt geschikte kandidaten in de sollicitatieprocedure en op de werkvloer. Dit scheelt u tijd en geld. Toch behoudt u de regie want u maakt zelf de keuze voor een kandidaat en onze coaches blijven in contact met u.

4. Positief bedrijfsimago

Inclusief ondernemen is de nieuwe realiteit. Uit onderzoek van onder meer Berenschot blijkt dat een goede mix van medewerkers positief uitpakt voor de bedrijfscultuur. Dit is interessant voor werkgevers die opereren binnen een krappe arbeidsmarkt. U wordt er immers een aantrekkelijker werkgever van.

5. Streepje voor bij opdrachtgevers

Klanten en opdrachtgevers kiezen graag voor ondernemingen met een goed sociaal beleid. Voor een groeiende groep klanten is dat zelfs een harde eis bij de keuze van een leverancier. Overheden en instellingen stellen social return on investment regelmatig als voorwaarde bij aanbestedingen. Door personen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten in uw organisatie geeft u uzelf een voorkeurspositie bij aanbestedingen en offertes.

6. Innovatie

Door anders naar uw werkprocessen te kijken, kunt u nieuwe mogelijkheden creëren. Want met de inzet van collega’s met een arbeidsbeperking zijn innovatieve concepten mogelijk. Verschillende bedrijven ondernemen vernieuwend, omdat ze compleet nieuwe, winstgevende bedrijfsonderdelen voor mensen met een arbeidsbeperking opgezet hebben of door voor het reguliere personeel extra faciliteiten te ontwikkelen die worden uitgevoerd door mensen met een arbeidsbeperking. 

Sociaal en inclusief ondernemen

Een inclusieve ondernemer biedt iedereen een kans op werk. Ook mensen met een arbeidshandicap en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een sociale ondernemer biedt medewerkers kansen om zich te ontwikkelen of steunt een goed doel. Werkkracht stimuleert sociaal en inclusief ondernemen.