‘Ik geniet enorm van het zien van vooruitgang en groei bij kandidaten. Het is fijn wanneer ze actieve stappen zetten en hier tevreden mee zijn en hun gevoel van eigenwaarde vergroten.’

Marius Cornelissen

Alleen als je je veilig voelt, kun je echt groeien. Precies daaraan werkt Marius, werkcoach bij het Expertisecentrum van Werkkracht. Marius over werkgeluk.

Wat is werkgeluk voor jou?

‘Voor mij is werkgeluk verbonden aan persoonlijke ontwikkeling en groei, gekoppeld aan een sfeer van positiviteit. Ik vind het fijn dat ik in een omgeving werk waarin ik mezelf kan ontwikkelen, positieve interacties heb met anderen. Ook vind ik het fijn dat ik de vrijheid heb om creatief te zijn en mee te denken in de ontwikkeling van de werkomgeving.’

Wat doe je als werkcoach?

‘Ik werk bij het Expertisecentrum van Werkkracht, waar arbeidsonderzoek en -diagnostiek wordt gedaan. Ik  focus me voornamelijk op het Groeikracht-traject, een traject waarin kandidaten meerdere modules volgen om werkfit te worden. Ik ben het directe aanspreekpunt voor kandidaten en ik steun ze in hun ontwikkeling/groei en het behalen van gestelde doelen. Daarnaast heb ik een onderzoekende rol binnen Groeikracht; ik ontdek wat onze kandidaten kunnen en willen, en waar rekening mee gehouden moet worden.’

Hoe draag je bij aan het werkgeluk van anderen?

‘Ik probeer zonder oordeel naar elk individu te kijken en deze waarden in de praktijk te brengen. Op die manier draag ik bij aan het creëren van een omgeving waar kandidaten echt groeien en zich ontwikkelen tot een verbeterde versie van henzelf. Groeien kan alleen gebeuren als er respect, vertrouwen, veiligheid, gelijkwaardigheid is. Die veiligheid wil ik creëren.’

Wanneer ben je het meest blij op het werk?
‘Ik geniet enorm van het zien van vooruitgang en groei bij kandidaten. Het is fijn wanneer ze actieve stappen zetten en hier tevreden mee zijn en hun gevoel van eigenwaarde vergroten. Ik word ook blij van het uitvoeren van groepsactiviteiten met de Groeikracht-groep door middel van creatieve of actieve werkvormen.’

Met welke disciplines werk je samen? Waarom?

‘Ik werk het meeste samen met het team van het Expertisecentrum, daarin zitten arbeidsdeskundigen, psychologen, collega-werkcoaches , en tegenwoordig ook een orthopedagoog. We begeleiden
– ieder vanuit onze eigen discipline – dezelfde kandidaten. Daarnaast werk ik samen met de andere “vaste” medewerkers van het Horaplantsoen over het verdelen van de (productie)werkzaamheden en gedeelde betrokkenheid bij trajecten. Ik werk ook samen met trajectbegeleiders die een kandidaat in het Groeikrachttraject hebben. Ten slotte zit ik in de ondernemersraad en werk ik samen met de overige leden van de OR en het bestuur van Werkkracht.’