Training: Inzicht in je drijfveren

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Welke werkomgeving zorgt ervoor dat je maximaal kan presteren? En hoe kun je optimaal in een team functioneren? De antwoorden vind je terug in jouw persoonlijke drijfveren. De training “Inzicht in Drijfveren” is een training die kan worden ingezet binnen teams.

Deze training is voor teams die:

 De samenwerking willen optimaliseren;
Krachten optimaal willen benutten;
Elkaar beter willen leren kennen.

Aanmelden

Doel

Het doel van de training is om deelnemers meer inzicht te geven in eigen drijfveren en die van collega’s. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de test die ontwikkeld is door My Motivation Insights.

Dit instrument geeft een beeld van jouw persoonlijke waarden, die ervoor zorgen dat je reageert zoals je reageert. Het geeft inzicht in wat je energie geeft, waar je allergie ligt en hoe je je in een groep bij voorkeur zult gedragen. Alle profielen samen geven een beeld van de groepscultuur. Daarnaast levert het een gezamenlijke taal zodat je je gaandeweg beter kunt verplaatsen in de waarden van een ander. Het biedt vele aanknopingspunten om juist elkaars verschillen optimaal te gebruiken.

Voor het team:

Hogere prestatie door verbeteren effectiviteit in communicatie & samenwerking.
Teamspirit verstevigen.
Collega’s beter begrijpen, minder frictie, betere sfeer creëren.
Betere en efficiëntere samenwerking van het team.
Ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal.
Groepssamenstelling kennen en kunnen optimaliseren.

Voor het individu:

Inzicht in je eigen profiel, wat geeft energie, wat kost energie.
Wat zijn jouw kwaliteiten en waar liggen jouw valkuilen.
Inzicht in het feit dat anderen op een andere manier denken.
Gesprekpartners en klanten beter inschatten op hun profielen.

Duur, frequentie en groepsgrootte

De training bestaat uit 1 dagdeel van 4,5 uur. Per trainingsgroep hanteren we een maximale groepsgrootte van 8 deelnemers.

In een praktische teamsessie worden de unieke drijfveerprofielen van ieder teamlid in beeld gebracht. Voorafgaand aan de teamsessie krijgt ieder teamlid een digitale test toegestuurd. De uitslag van deze test wordt tijdens de teamsessie besproken, waarbij er aandacht is voor ieder individu. Men ontvangt een wetenschappelijk onderbouwd rapport na afloop van de teamsessie.

Aanmelden of eerst meer informatie?

Je kunt je aanmelden individueel of als team. Wij adviseren om met meerdere collega’s deel te nemen vanuit diverse organisatieniveaus om de opgedane kennis verder te verspreiden binnen de organisatie, omdat draagvlak belangrijk is voor een breed gedragen visie als het gaat om inclusief werkgeversschap.

Binnen de regio Foodvalley
(Barneveld, Ede, Nijkerk, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel, Veenendaal en Wageningen)

Wij werken in de regio Foodvalley intensief samen met het WSP om een duurzame arbeidsmarkt te creeeren. De aanmeldingen binnen de regio Foodvalley verlopen daarom via het WSP.

Stuur een mail naar info@wsp-rfv.nl of neem contact op met accountmanager Marije Laarhoven van WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley, bel 06 43 83 61 68 of 088 660 68 30.

Buiten de regio Foodvalley.

Professionals buiten de regio foodvalley kunnen rechtstreeks contact opnemen met de trainers van Werkkracht.

Stuur een mail naar training@werkkracht.nl. Een van de trainers van Werkkracht neemt dan contact met jou op.