Vacature trainer

Jij maakt onderdeel uit van het team dat impact maakt. Samen met je collega-trainers train je mensen met de meest uiteenlopende achtergronden in de Participatiewet én werkgevers. We hebben één doel: zorgen voor duurzaam werk voor iedereen. Ben jij de verbindende doener die we zoeken? Reageer!

 

Werkkracht en het trainersteam

Bij Werkkracht staat de mens centraal: we werken met een groepsgewijze aanpak, individueel maatwerk waar nodig en met focus op werk. Wij geloven dat meedoen gelukkig maakt! Werkkracht bestaat uit een organisatie van tientallen jobcoaches en trajectbegeleiders. En een team van 3 trainers. Momenteel zoeken een nieuwe collega in verband met een groeiende vraag naar interne en externe trainingen. Ons team kenmerkt zich door een enorme gedrevenheid om doelen te realiseren en impact te hebben op de deelnemers in onze training. Er is onderling een sterk vertrouwen en een positieve, veilige sfeer.

Werkweek van een trainer

Wij houden ons bezig met het geven van trainingen voor werkzoekenden (participatiewet). En we geven trainingen aan werkgevers over het duurzaam begeleiden van de doelgroep. Verder hebben we verbinding door de hele organisatie met MDT’s, MT, WSP, HR, Beschut en Expertisecentrum voor interne opdrachten. Maar jouw werk bestaat uit meer dan dat. Daarom een korte schets van jouw gemiddelde werkweek:

Op maandagochtend arriveer je om 8.00 uur bij Werkkracht en ga je meteen naar een trainingsruimte. Na een snelle stop bij het koffiezetapparaat sluit je je laptop aan op het grote scherm en check je je presentatie. Je bereidt je goed voor en legt alle materialen klaar. De training geef je van 9.00 tot 12.00 uur. Na de training is er tijd voor ontspanning en verhalen delen tijdens de lunch.

’s Middags neem je kort deel aan een MDT-vergadering om trainingen te bespreken en vragen te beantwoorden. Daarna bereid je je voor op de training van morgen. Op woensdagochtend ontvang je een bericht van een kandidaat die cv-feedback vraagt. Je handelt dit direct af en appt de feedback terug. Er komen ook vragen van accountmanagers over kandidaten uit je training voor het maken van een match met een vacature. Een collega trajectbegeleider meldt een kandidaat aan voor een van jouw trainingen en wil toelichting geven op de aanmelding.

Aan het eind van de dag controleer je de trainersmailbox op urgente zaken. Op donderdagmiddag is er een trainersoverleg waar nieuwe ontwikkelingen en trainingsplanningen worden besproken. Op vrijdagmiddag bereid je de trainingen voor volgende week voor en je handelt administratief werk af. Aan het eind van de middag blikt je terug op een volle gevarieerde week, maar met een tevreden gevoel, door de impact die je hebt gemaakt op deelnemers uit de training.

Wat breng je mee?

Kennis:

 • Kennis van groepsdynamiek: Begrip van groepsdynamiek en gedrag binnen groepen is cruciaal om groepen te kunnen begeleiden en ondersteunen.
 • Participatie doelgroep: Kennis en ervaring met het werken met mensen in participatiewet

Vaardigheden:

 • Facilitatievaardigheden: Het vermogen om effectieve trainingen te geven met energie en enthousiasme
 • Empathie: De capaciteit om inlevingsvermogen te tonen en een ondersteunende houding te hebben ten opzichte van deelnemers om een veilige en vertrouwde omgeving te creëren.
 • Organiseren en plannen: de capaciteit om overzicht te houden op je planning
 • Training geven: je hebt meerdere jaren ervaring met het geven van trainingen.

Gedrag:

 • Persoonlijk leiderschap: Het tonen van leiderschap door het inspireren en motiveren van deelnemers om actief deel te nemen aan de training en het leerproces.
 • Flexibiliteit: Bereidheid om aan te passen aan de behoeften en kennisniveau van de groep en veranderingen in de leeromgeving.
 • Gedrevenheid en resultaat: Je streeft naar impact en persoonlijke ontwikkeling van deelnemers, zodat ze merkbaar groeien in kennis, vaardigheden en inzichten.

De trainers werken vanuit het Expertisecentrum van Werkkracht. In de praktijk ben je onderdeel van een van onze Multidisciplinaire Teams waarin je samen met dit MDT, ieder vanuit zijn eigen expertise, met de kandidaten aan de slag gaat om het hoogst haalbare te realiseren met kandidaten. Daarnaast werken we met diverse opdrachtgevers. Ze komen zowel uit de eigen organisatie als externe partners zoals werkgevers, Onderwijs of RMT.

Samenvattend: we zoeken een verbindende doener.

Wat hebben wij jou te bieden?

Het betreft een functie voor 32 tot 36 uur per week in CAO gemeenten schaal 9. We bieden je een jaarcontract en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, in een range tussen € 3.317,- en € 4.752,- (bruto) op basis van 36 uur per week.

Je vakantiegeld, eindejaarsuitkering, bovenwettelijk verlof en levenslooptoelage zijn gebundeld in een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05%. Dit is een vrij besteedbaar budget, waarmee je maandelijks flexibel keuzes kunt maken over hoe en wanneer je deze elementen wilt inzetten.

We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je jouw werk en de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt en de resultaten worden behaald.

Ben jij de trainer die we zoeken?

Maak je interesse kenbaar bij via sollicitatie@werkkracht.nl en dan plannen we zo snel een gesprek in.

Als je wordt uitgenodigd, hou dan alvast rekening met de volgende data:

 • Sollicitatiegesprekken: Donderdagochtend 1 februari met de trainers
 • Vervolggesprekken: Maandagochtend 5 februari met HRM en de procesmanager

Eerst meer weten?
Donderdag 18 januari van 14.00 tot 15.00 organiseren we een online Q&A met de trainers over de vacature voor geïnteresseerden. Dit zijn korte gesprekken van max 15 min, online via teams. Wil je hier aan deelnemen? Stuur een mail naar training@werkkracht.nl

Sluitingsdatum
Je kunt reageren tot en met woensdag 24 januari 2024.

Acquisitie nav deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Missie en cultuur

Werkkracht is een zelfstandige organisatie die de Participatiewet en de Sociale Werkvoorziening (SW) uitvoert. We zijn in Ede op het gebied van arbeidstoeleiding, de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, WSP, onderwijs, zorg en de gemeente. Bij Werkkracht staat de mens centraal. Individueel maatwerk en focus op werk, dat is hoe wij het doen.  Wij geloven dat meedoen gelukkig maakt. Werken op je eigen niveau en je talenten inzetten binnen een organisatie die bij je past. Ons doel is, om met de diverse organisaties in de regio, alle werkzoekenden binnen de Participatiewet en de SW aan (regulier) werk te helpen.

Omdat we werk centraal zetten voor onze werkzoekenden, zetten we onze medewerker centraal bij de uitvoering van zijn/ haar werk. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk werk te maken van groei en ontwikkeling. Het is een organisatie waarbinnen professionals met elkaar bouwen aan de nieuwe dienstverlening en zelf eigenaarschap kunnen nemen voor de resultaten.

Hoe solliciteren?

Maak je interesse kenbaar bij via sollicitatie@werkkracht.nl en dan plannen we zo snel een gesprek in.

 • Q&A donderdag 18 januari van 14.00 tot 15.00 uur met trainers over vacature voor geïnteresseerden. Dit zijn korte gesprekken van max 15 min, online via teams. Wil je hier aan deelnemen? Stuur een mail naar training@werkkracht.nl

Als je wordt uitgenodigd, hou dan alvast rekening met de volgende data:

 • Sollicitatiegesprekken: Donderdagochtend 1 februari met de trainers
 • Vervolggesprekken: Maandagochtend 5 februari met HRM en de procesmanager
Solliciteer direct