Vacature intaker

Jij bent het startpunt en nog belangrijker: ‘het visitekaartje’ voor onze kandidaten. Je voert het intakegesprek en bent in staat om verbanden te leggen en deze te vertalen in passende interventies zowel intern- als extern. Je wordt hierbij ondersteund door diagnose-instrumenten en je hebt een belangrijke taak in het blijvend optimaliseren van de intakefase.  We zien Intake als een expertise en zijn druk bezig ons werkproces daar op aan te passen, waardoor er meerdere vacatures zijn ontstaan voor de functie van intaker.

 

Werken aan duurzaam werk voor iedereen

Alle arbeidspotentieel in Nederland is nodig. We hebben hierbij te maken met een veranderende doelgroep (multiproblematiek). Hier zit de uitdaging. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten die nu aan ‘de kant’ staan aan het een duurzame baan te helpen.

Mede door deze veranderende doelgroep zijn we de kwaliteit van de intake aan het optimaliseren.  Wij hebben de ambitie om een bijdrage te leveren aan een transparante en toegankelijke regionale arbeidsmarktdienstverlening. Daarbij willen we er voor zorgen dat werkzoekenden altijd toegang hebben tot de dienstverlening die zij nodig hebben, ongeacht waar zij zich melden: ‘no wrong door’ principe (Eén loket).

Wat ga je doen?

De intake wordt bij Werkkracht inhoudelijk benaderd als een expertisegebied. We willen de intake nog effectiever, methodischer en steviger maken. Belangrijk is dat onze kandidaten weten wat ze kunnen verwachten en er consistent en professioneel gehandeld wordt. Hoe scherper het beeld bij de poort is, hoe beter en sneller we de juiste vervolgstappen kunnen nemen. ‘Eerst snappen, dan stappen.’ Succesvolle re-integratie begint met een juist beeld van de kandidaat aan de start van het traject. Hier zit de grootste uitdaging. Weet jij een goed advies af te geven waar kandidaat en trajectbegeleider vervolgstappen mee kunnen zetten richting de arbeidsmarkt?

Een zeer afwisselende baan waarbinnen nog veel ruimte is om zaken op je eigen manier vorm te geven. Wel is het belangrijk dat je flexibel bent en je snel aan kunt passen aan een dynamische omgeving.  Daarnaast maak je zaken bespreekbaar en kun je anderen overtuigen en enthousiasmeren.

Stakeholders en samenwerking

Bij de intake heb je, zeker met de toenemende complexiteit van de doelgroep, te maken met tal van spelers, belangen, regels en wetten. Je werkt o.a. samen met hulpverleners, medische adviseurs, de gemeente, de sociale teams en onze eigen teams en trainers. De lijnen zijn kort. Bij alles wat jullie samen doen, staan zorgvuldigheid, doortastendheid en klantgerichtheid voorop. Maar tijd voor een praatje of geintje is er natuurlijk ook.

Wat verwachten we van jou?

Jij bent een teamplayer die klantgericht én resultaatgericht is. Jij gaat daadkrachtig en zelfverzekerd te werk om als gedreven en betrokken collega het verschil te maken voor je team en de kandidaten. Je legt makkelijk contact en maakt verbindingen met interne en externe netwerken.

Verder beschik je over een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur met een afgeronde opleiding op het gebied van Psychologie. Indien deze kennis nog niet aanwezig is, dan zullen we samen met jou een passend ontwikkeltraject zoeken zodat jij alsnog over de juiste kennis beschikt.

Jij herkent jezelf in het volgende:

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • Kennis van Rechtmatigheid en Doelmatigheid
  • Ervaring met het werken in Suite.
  • Bij voorkeur kennis van de arbeidsmarktinfrastructuur in de regio FoodValley.
  • Je hebt inspiratie, je bent vindingrijk en richt je op mogelijkheden.
  • Je weet de juiste balans te vinden tussen ‘feitelijke informatie’ en je intuïtie.

Wat hebben wij jou te bieden?

Het betreft een functie voor 36 uur per week. Parttime is bespreekbaar. We bieden je een jaarcontract met het uitzicht op een vast contract en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.

Naast jouw salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit 17,05% van je bruto maandsalaris (dit is incl. 8% vakantiegeld). Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen zoals een fietsplan of de contributie voor jouw sport.

We werken op basis van vertrouwen. Hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je jouw werk en de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt en de resultaten worden behaald.

Missie en cultuur

Werkkracht is een zelfstandige organisatie die de Participatiewet en de Sociale Werkvoorziening (SW) uitvoert. We zijn in Ede op het gebied van arbeidstoeleiding, de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, WSP, onderwijs, zorg en de gemeente. Bij Werkkracht staat de mens centraal. Individueel maatwerk en focus op werk, dat is hoe wij het doen.  Wij geloven dat meedoen gelukkig maakt. Werken op je eigen niveau en je talenten inzetten binnen een organisatie die bij je past. Ons doel is, om met de diverse organisaties in de regio, alle werkzoekenden binnen de Participatiewet en de SW aan (regulier) werk te helpen.

Omdat we werk centraal zetten voor onze werkzoekenden, zetten we onze medewerker centraal bij de uitvoering van zijn/ haar werk. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk werk te maken van groei en ontwikkeling. Het is een organisatie waarbinnen professionals met elkaar bouwen aan de nieuwe dienstverlening en zelf eigenaarschap kunnen nemen voor de resultaten.

Interesse?

Graag ontvangen wij jouw reactie waarin je iets over jezelf vertelt en jouw visie op deze functie. Deze kun je uiterlijk 10 december a.s. sturen naar sollicitatie@werkkracht.nl o.v.v. vacature Intaker.

Heb je vooraf nog vragen?  Je kunt telefonisch of per WhatsApp contact opnemen met Ramon Schwachöfer, Hoofd Expertisecentrum, via 06-46120253.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct