Arbeidsdeskundige (16 - 20 uur per week)

Geloof jij net als wij in de kracht van werk? Weet jij situaties te doorgronden, hoofd- en bijzaken
makkelijk van elkaar te scheiden en vind jij het een uitdaging om met jouw deskundigheid mensen in
beweging te krijgen. Maak het verschil in de functie van Arbeidsdeskundige en solliciteer snel!

Samen werken aan werk!

Als Arbeidsdeskundige maak je deel uit van een enthousiast team van 7 personen binnen het Expertisecentrum van Werkkracht. Het team bestaat momenteel uit 3 (arbeids)psychologen, een gedragswetenschapper, 2 werkcoaches en een administratief ondersteuner/test assistent. Je komt dus te werken in een relatief klein, maar groeiend en divers team. We hebben oog voor elkaars rollen en kwaliteiten.

De belangrijkste taak van het Expertisecentrum is om kandidaten uit de Participatiewet, op een methodische wijze in kaart te brengen. Als we een compleet beeld van iemand hebben, kan er een plan worden gemaakt voor verdere ontwikkeling en ondersteuning. Dit vormt volgens ons de sleutel tot succesvolle duurzame plaatsing.  Onze opdrachtgevers komen zowel uit de eigen organisatie als externe partners zoals UWV, gemeenten en het onderwijs.

Als Arbeidsdeskundige draag jij met jouw kennis en ervaring bij aan de beweging en ontwikkeling van onze kandidaten, het expertisecentrum en je collega’s van Werkkracht zelf. Jouw werkzaamheden bestaan uit:

 • Uitvoeren van arbeidsdeskundige onderzoeken
 • Adviseren over de re-integratiemogelijkheden van uitgevallen SW-medewerkers en participatiekandidaten.
 • Werkplekonderzoeken / adviseren op voorzieningen.
 • Begeleiden en observeren van kandidaten tijdens praktijkopdrachten / verrichten van (deel)onderzoeken binnen het expertisecentrum (Melba/Ida – Ruward)
 • Gevraagd en ongevraagd signaleren en adviseren vanuit jouw rol als Arbeidsdeskundige
 • Onderhouden van contacten met diverse stakeholders intern en extern

Deze werkzaamheden zullen ongeveer 70% van jouw werktijd beslaan.  De overige tijd ben je bezig met afstemming met je collega’s en is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor blijft je werk afwisselend en uitdagend.

Wat verwachten we van jou?

Als Arbeidsdeskundige ben je sterk analytisch, communicatief sterk en een echte teamspeler. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt de opleiding tot arbeidsdeskundige afgerond. Je weet dus wat er van jou verwacht wordt in deze functie en vind het een uitdaging om die kennis en ervaring in te zetten om de arbeidsdeskundige inzet binnen het Expertisecentrum verder te professionaliseren.

Jij zorgt ervoor dat werkgevers en kandidaten een realistisch en helder beeld hebben van wat wel en niet kan. Zo breng je mensen op een positieve manier in beweging. Jij zorgt voor een duidelijk en onafhankelijk advies waar iedereen mee geholpen is. Tegengestelde belangen doorgrond je goed. Soms zul je tegen gebaande paden in moeten gaan. Jij durft je mening te geven en brengt de situatie duidelijk in kaart. Dit onderbouw je met de details in jouw rapportages.

We zien graag terug dat je beschikt over de volgende competenties:

 • Je bent mensgericht, maar verliest het zakelijk belang niet uit het oog;
 • Je hebt uitstekende communicatieve skills en kunt goed luisteren
 • Je kunt het overzicht bewaken;
 • Je bent een teamspeler, maar werkt ook graag zelfstandig;
 • Je bent gedreven en gemotiveerd.

Wat hebben wij jou te bieden?

Een leuke, uitdagende functie voor 16 tot 20 uur per week. We bieden je een jaarcontract (dat bij goed functioneren wordt omgezet naar onbepaalde tijd) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een goed pensioen, ontwikkelmogelijkheden via onze eigen Werkkracht Academie en voldoende vrije dagen om ook lekker op vakantie te gaan.

Inschaling vindt plaats in schaal 9 van de CAO SGO. Naast dit salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit 17,05% van je bruto maandsalaris (dit is incl. 8% vakantiegeld). Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra vakantiedagen of besteden aan een fietsplan of het abonnement voor jouw sport.

We werken op basis van vertrouwen. Hoe je werkt bepaal je zelf, zolang je jouw werk en de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt en de resultaten worden behaald.

Wij geloven in de kracht van werk!

Werkkracht is een organisatie die de Participatiewet en de Sociale Werkvoorziening (SW) uitvoert. We zijn in Ede op het gebied van arbeidstoeleiding, de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, het regionale werkgeversservicepunt (WSP), onderwijs, zorg en de gemeente. Bij Werkkracht staat de mens centraal. Individueel maatwerk en focus op werk, dat is hoe wij het doen. Wij geloven dat meedoen gelukkig maakt. Werken op je eigen niveau en je talenten inzetten binnen een organisatie die bij je past.

Samen met onze samenwerkingspartners en ondernemers uit de regio, zetten wij ons daarvoor in. Ons doel is om gezamenlijk alle werkzoekenden binnen de Participatiewet en de SW aan regulier werk te helpen of te activeren.

Omdat we werk centraal zetten voor onze werkzoekenden, zetten we onze medewerker centraal bij de uitvoering van zijn/ haar werk. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk werk te maken van groei en ontwikkeling. Het is een organisatie waarbinnen professionals met elkaar bouwen aan nieuwe dienstverlening en zelf eigenaarschap kunnen nemen voor de resultaten.

Solliciteer direct

Interesse?

Graag ontvangen wij uiterlijk 21 juni a.s. jouw reactie in de vorm van een CV en een korte motivatie via sollicitatie@werkkracht.nl o.v.v. vacature Arbeidsdeskundige.

De 1e gesprekken zullen in week 27 en 28 plaatsvinden. De 2e gesprekken in week 29.

Heb je vooraf nog vragen? Je kunt contact opnemen met Ramon Schwachöfer, Coördinator Expertisecentrum, via 06 – 46 12 02 53

Hopelijk tot snel!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Solliciteer direct