Heb jij door een arbeidsbeperking extra aanpassing en begeleiding nodig? Dan val je mogelijk onder Beschut werk. Werkkracht kan jou dan een passende en zinvolle werkplek bieden waarin je lekker met je collega’s aan de slag gaat. Beschut werk kan zowel binnen als buiten Werkkracht plaatsvinden. Afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden.

Indicatie UWV
Als je in aanmerking wilt komen voor Beschut werk, moet je een indicatie aanvragen bij het UWV. Het UWV beoordeelt of je in aanmerking komt voor Beschut werk. Als je een positieve indicatie krijgt, ben je bij Werkkracht van harte welkom.

Wat kun je verwachten van Beschut werk? Dat hangt af van je persoonlijke situatie, maar over het algemeen kun je rekenen op het volgende:

  • Je krijgt een arbeidsovereenkomst bij Werkkracht
  • Jouw werkgever krijgt een loonkostensubsidie van de gemeente
  • Werkkracht helpt je bij het inwerken, het ontwikkelen van je vaardigheden en het oplossen van eventuele knelpunten
  • Je werkt met een persoonlijk ontwikkelplan, waarin je doelen en afspraken vastlegt over je werkzaamheden, je groei en je toekomst
  • Je krijgt de mogelijkheid om scholing of training te volgen, als dat nodig is voor je functie of je loopbaan
  • Je krijgt de kans om mee te doen aan sociale activiteiten en contacten te leggen met collega’s en andere mensen

Meedoen!
Beschut werk is dus een mooie kans om mee te doen in de maatschappij, je talenten te benutten en jezelf te ontplooien. Als je interesse hebt in Beschut werk, neem dan contact op met het UWV of de gemeente voor meer informatie en advies.