“Ik hoop dat deze mensen op een dag niet meer in een hokje worden geplaatst, maar dat ze gewoon meedoen in de maatschappij.”

Werkbegeleider Gerriejanne

Gerriejanne is werkcoach op de afdeling Beschut, waar mensen in een beschermde omgeving werken aan verschillende opdrachten. Indien nodig zorgt ze voor begeleiding naar andere passende werkomgeving.

Wat is werkgeluk voor jou?
“Dat de mensen op mijn afdeling gelukkig zijn en tevreden zijn met wat ze doen. Als de dag heerlijk hectisch en chaotisch verloopt, krijg ik juist energie.”

Hoe begeleid je anderen in de weg naar werkgeluk?
“We kijken met de medewerker mee wat ze wel en wat ze niet kunnen. We proberen mensen werk aan te bieden waar ze blij van worden.  Soms is voor hen het geluk niet meer bij mij op de afdeling, maar op een detachering of een dagbesteding. Samen kijken we dan wat we voor de medewerker kunnen betekenen. Soms met medewerker zelf, soms ook met familie.”

Wat vind je het mooist aan je werk?
“Het allermooiste vind ik dat er geen één medewerker hetzelfde is, je bent dus de hele dag aan het schakelen. Ik schakel in hoe ik communiceer of werkzaamheden uitzet. Iedere medewerker kan of doet weer iets anders. Sinds een jaar zit ik ook in de OR, dit is echt superleuk om te doen. Het geeft me een goed geval dat ik kan meedenken en echt iets kan betekenen voor mijn collega’s.”

Wat weten mensen vaak niet over deze doelgroep of over je werk? Wat zou je willen delen?
“Dat deze mensen met de juiste aanpassingen in het werk/omgeving echt nog wel wat kunnen, ze hebben alleen vaak moeite met het werktempo. En wat mensen niet weten over mijn werk is dat ik de allerleukste baan heb, je sluit deze mensen binnen no time in je hart.”

Wat hoop je voor de toekomst?
“Voor de toekomst hoop ik dat deze mensen niet meer in een hokje worden geplaatst, maar dat ze gewoon meedoen in de maatschappij.”