‘Binnen Werkkracht heb ik ervaren dat men open staat voor nieuwe ideeën en suggesties. Fijn, daar word ik steeds weer opnieuw geprikkeld en uitgedaagd.’

Saskia Menting

Waarom koos je voor Werkkracht?
Na gewerkt te hebben in de jeugdzorg, gehandicaptenzorg en het sociaal domein wilde ik mijn horizon verder verbreden. Daarnaast droomde ik van een werkplek op fietsafstand. In mijn zoektocht stuitte ik op de vacature bij het Expertisecentrum.
Bij het Expertisecentrum worden kandidaten uit de Participatiewet aangemeld voor een onderzoekstraject. Het doel is om een compleet beeld te krijgen van iemand, zodat er een plan gemaakt kan worden voor verdere ontwikkeling en ondersteuning naar een passende en duurzame werkplek. Eerst snappen, dan stappen wordt dan ook vaak gezegd en daar kan ik mij goed in vinden.

In de vacature stond daarnaast ook ‘Je komt te werken in een klein, maar groeiend en divers team. We hebben oog voor elkaars rollen en kwaliteiten. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan de beweging en ontwikkeling van onze kandidaten, het expertisecentrum en ons team zelf.’ Daar werd ik heel blij van!

En, hoe bevalt het?
Het bevalt heel goed! Dat wat in de vacature stond en waar ik heel blij van werd pakte ook in de praktijk goed uit.
Ik heb het er goed naar mijn zin. Werkkracht is een fijne organisatie om bij te werken en ik voel mij heel welkom. Dat begon al in de sollicitatieprocedure, vervolgens ontving ik het toffe welkomstpakket en onboardingsprogramma en ook nu ik daadwerkelijk aan het werk ben blijft dat gevoel.

Hoe is de werkcultuur/sfeer? Wat valt je op?
De sfeer is ontspannen en gemoedelijk. Het team van het Expertisecentrum bestaat uit meer mannen dan vrouwen en ondanks dat dat in het begin even wennen was, bevalt het heel goed. Binnen Werkkracht heb ik ervaren dat men open staat voor nieuwe ideeën en suggesties. Daarin is er veel mogelijk. Dat vind ik heel fijn, omdat ik daardoor ook steeds weer opnieuw geprikkeld en uitgedaagd word.

Wat doe je bij Werkkracht? En wat is je ambitie?
Ik werk als Gedragswetenschapper bij het Expertisecentrum en richt mij met name op de jongeren. In de toekomst zal ik rondom Groeikracht* ook wat meer coördinerende taken krijgen. Daar heb ik veel zin in, want het is een mooi traject waarin kandidaten zich op allerlei terreinen kunnen ontwikkelen met als doel om passend werk te vinden.

*Groeikracht is een uitgebreid programma bestaande uit verschillende modules die kandidaten volgen om te werken aan o.a. zelfvertrouwen en werknemersvaardigheden.