Met ervaring naar Werk

De training voor mensen boven de 45

Je hebt genoeg werkervaring op je CV staan, maar hoe val je op bij een nieuwe werkgever? In deze training krijg jij tips en tools mee hoe jij opvalt tussen andere sollicitanten, hoe je een onderscheidende motivatiebrief schrijft en hoe jij je goed presenteert bij een eventuele nieuwe werkgever. Natuurlijk hebben wij als doel dat jij op korte termijn een nieuwe baan vindt!

Download de Brochure

Praktische informatie

Je volgt deze training in een groep. Het programma is praktisch en gaat over solliciteren en netwerken. Elk dagdeel heeft een ander thema. Je krijgt tips en adviezen. Ook van je mede-cursisten. Deze training duurt 12 weken en bestaat uit 1 dagdeel per week. Je gaat veel oefenen met het schrijven van sollicitatiebrieven en maakt een indrukkende CV.

Op gesprek komen

Het is vaak een grote uitdaging om op gesprek te komen bij een nieuwe werkgever. Hoe val jij op tussen de andere sollicitanten? En dan het gesprek zelf: hoe maak je de beste indruk? Je versterkt in deze training je inzicht in je kwaliteiten, je drijfveren, je valkuilen en je presentatie. Onze trainers helpen je jezelf te ontwikkelen. Zo vergroot je je kans op het vinden van werk.

Veelgestelde Vragen

Voor wie is deze training?

Voor werkzoekenden in de Participatiewet van 45 jaar of ouder.

Welke onderwerpen bespreken we?
  • Ken je kwaliteiten en aandachtspunten
  • Maak een goed cv en persoonlijk profiel
  • Vind passende vacatures
  • Jouw arbeidsmarktverhaal
  • Hoe gebruik je jouw netwerk
  • De veranderende arbeidsmarkt
  • Social media en solliciteren
  • Presenteer jezelf
  • Oefenen met moeilijke sollicitatievragen
Waar vindt de training plaats?

Wij doen ons best om elkaar fysiek te ontmoeten in de trainingsruimte van Werkkracht (Molenstraat 80F in Ede, ingang via het Bunschoterplein). Wij hebben op ons kantoor maatregelen genomen vanwege het coronavirus op basis van de richtlijnen van het RIVM. Het kan zijn dat jouw training toch online plaatsvindt omdat er te weinig ruimte op ons kantoor i.v.m. het coronavirus. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Welke coronamaatregelen zijn van kracht bij Werkkracht?

Als jij langskomt bij een training of gesprek bij werkkracht vragen wij aan jou of jij klachten hebt: hoesten, verkoudheidsklachten, verlies van reuk en/of smaak, koorts. Als je gezond bent, mag je langskomen bij Werkkracht.

Daarnaast vragen we jou om je handen te desinfecteren bij binnenkomst, de looprichtingen te volgen en altijd 1,5 meter afstand te houden tot andere mensen.

Onze Trainers

Pieter Schortemeijer

Jobcoach

Rick Middelbosch

Trajectbegeleider