“Mijn onzekerheid en faalangst laat ik steeds meer achter me.”

Vera, receptionist bij Werkkracht

Vera van den Brink (59) geeft vanuit de WSW een dynamische loopbaan vorm. Sinds maart 2023 werkt ze als receptionist bij Werkkracht. ‘Mijn werk helpt me persoonlijk en professioneel te groeien. Mijn onzekerheid en verlegenheid staan me steeds minder in de weg.’ 

Hoe kijk je terug op je loopbaan tot nu toe?
‘Ik heb vanuit de WSW tal van boeiende functies gehad. Ik begon ooit als receptionist bij Permar, waar ik een vaste aanstelling kreeg. Daarna ben ik jaren gedetacheerd geweest bij RheinMetaal; een heel leuk internationaal bedrijf.’

Wat vond je leuk aan het werken bij RheinMetaal?
‘Ik heb me echt kunnen ontwikkelen, zo heb ik bijvoorbeeld een cursus Duits gevolgd. Op een gegeven moment werden er bij de receptie ook secretariële taken neergelegd. Dat zorgde bij mij helaas voor te veel stress. Daarna ben ik via Restore weer bij Werkkracht terechtgekomen.’

Hoe bevalt je nieuwe baan als receptionist bij Werkkracht?
Heel goed. Dit is dynamisch mensenwerk, daar houd ik van. Ik ben blij dat ik hiervoor ben gevraagd. Na mijn vertrek bij RheinMetaal was ik onzeker geworden over receptiewerk. Eigenlijk niet nodig, want zolang de druk niet te hoog wordt, gaat het prima. Ik kom steeds meer los van mijn verlegenheid en faalangst. Ik word steeds meer mezelf.’