Statushouders op de werkvloer

De training ‘Statushouders op de werkvloer’ is een interactieve training waarin u praktische handvatten krijgt. Deze kunt u gelijk de volgende dag in de praktijk brengen. Naast handige tips van trainers sluiten ook statushouders en ervaringsdeskundigen aan. Zij delen hun ervaringen en kennis met u. Door deze training leert u op een andere manier denken, kijken en omgaan met statushouders.

Dit gaat u leren en doen

In drie bijeenkomsten van 2,5 uur krijgt u praktische handvatten aangereikt. Wij behandelen deze onderwerpen:

  1. Het verleden van de statushouder: Kennis en inzicht over de afkomst, cultuur en de route naar Nederland.

  2. Het heden van de statushouder: De introductie van een nieuwe medewerker op de werkvloer. Hoe kijkt de nieuwe medewerker naar werk, wat zijn essentiële culturele verschillen en overeenkomsten op
    gebied van werk en hoe kunt u daar effectief mee omgaan.
  3. De toekomst van de statushouder: Hoe brengt u de theorie op laagdrempelige wijze in de praktijk en welke ondersteuningsmogelijkheden bieden Werkkracht en het WerkgeversServicepunt Regio Foodvalley.

Praktische informatie

U volgt de training met andere leidinggevenden en werkleiders van organisaties. De training bestaat uit drie dagdelen die wij zowel tijdens als na kantoortijd geven. Na het aanmelden stemmen wij de datum met u af. De trainingen vinden plaats bij Werkkracht. Op verzoek en bij voldoende aanmeldingen geven wij de drie dagdelen ook bij uw organisatie.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden en/of collega’s die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing en begeleiding op de werkvloer.

Aanmelden

Wilt u in aanmerking komen voor deze training? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar . Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op door te bellen naar 088 - 00 76 111.