Krachtig aan de Slag

Krachtig aan de slag is een training van 12 weken voor iedereen die werkzoekend is. Drie dingen staan in deze training centraal: persoonlijke ontwikkeling, kennis over solliciteren en doelgericht op weg naar werk gaan.

Dit ga je leren

Met deze training ga je beter inzien wie je bent en wat je allemaal kan. Je krijgt zicht op je eigen vaardigheden en capaciteiten. Ook leer je jezelf te presenteren in je cv en sollicitatiebrieven en tijdens sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken.

Praktische informatie

Je volgt deze training in een groep. Samen met je mede-kandidaten vergroot je je kennis over jezelf en over het solliciteren. Trainers van Werkkracht ondersteunen je hierbij. Zij geven je onder meer praktische tips voor je cv en motivatie. Ook ga je veel gesprekken oefenen en Werkkracht kan je in contact brengen met werkgevers uit de regio.

  • Deze training duurt 12 weken en bestaat uit drie dagdelen per week.
  • De eerste 7 weken zijn met name theorie en tijdens de laatste 5 weken ga je zelfstandig solliciteren.

Voor wie is de training?

Voor iedereen die werkzoekend is.

 Wanneer en waar?

  • Deze training vindt plaats bij Werkkracht.
  • Je krijgt een uitnodiging voor deze training en daarin lees je de precieze locatie en je rooster.

Jezelf ontwikkelen

Iedereen heeft vaardigheden en kwaliteiten. Daar sta je niet altijd bij stil. Als je werk zoekt, moet je dat juist wel doen. Met deze training leer je te benoemen wat je allemaal kan en hoe jij kunt bijdragen op een werkplek. Met Krachtig aan de slag ontwikkel je jezelf.

Online en offline solliciteren

Solliciteren is in feite niets anders dan jezelf online en offline presenteren op de arbeidsmarkt. Dat is best spannend, maar je toekomstige werkgever wil graag weten wie jij bent. Jij kan hem of haar ervan overtuigen dat je de geschikte persoon bent voor de vacature. Dit doe je door je goed voor te bereiden, jezelf te onderscheiden en vooral door ontspannen en met overtuiging een sollicitatieprocedure in te stappen. Dit leer je allemaal tijdens Krachtig aan de slag.