Ervaar hoe het is om autisme te hebben. Een actieve workshop waarin u leert, doet en ervaart. Inzichten gegarandeerd!

Over de training

Autisme is een informatieverwerkingstoornis. Iemand met autisme verwerkt informatie op een andere manier dan iemand zonder autisme. Autisme heeft gevolgen voor de manier waarop je de wereld waarneemt en deze beleeft. Door middel van het het AutismeBelevingsCircuit geven we een inkijkje in deze wereld en krijg je meer inzicht in de ervaringen van iemand met autisme.

In deze training ga je praktisch aan de slag. Door middel van 10 oefeningen ga je ervaren wat iemand met autisme beleeft. Wat overprikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen. We zullen veel praktische kennis delen, maar je zult vooral autisme beter leren begrijpen door het zelf te ervaren en te voelen. Daarnaast ontvang je een zakboekje boordevol tips om autisme vriendelijker te werken.

Confucius zei het al. Vertel me iets en ik vergeet het. Laat het me zien en ik onthoud het. Laat me iets doen en ik begrijp het. In deze training ga je vooral ‘doen’, waardoor je autisme beter gaat leren begrijpen.

Voor wie?
  • Deze training is bedoeld voor werkgevers die meer kennis en begrip willen over de belevingswereld van iemand met autisme.

Wat levert de training u op?
  • Meer kennis over autisme
  • Meer inzicht in de belevingswereld van iemand met autisme
  • Handvatten om autisme vriendelijk te werken
Duur, frequentie en groepsgrootte

De training bestaat uit 1 dagdeel van 3 uur. Per trainingsgroep hanteren we een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

Wanneer?

De trainingstijden zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur op locatie van Werkkracht Ede. U kunt zich aanmelden als individu, samen met collega’s als team.  De workshop bestaat uit 1 dagdeel van 3 uur. Per workshop hanteren we een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

Locatie : Werkkracht, Molenstraat 8 Ede

9 febuari
8 maart
12 april
17 mei
14 juni
13 september
11 oktober
29 november

Deze training bieden we ook incompany aan, voor maatwerk in uw organisatie.

Aanmelden of meer info

Wilt u zich aanmelden of meer info over deze training? Stuur dan een mail naar info@wsp-rfv.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen om trainingsdata met u te overleggen. Ook kunt u over deze training telefonisch contact opnemen met het Werkgevers Servicepunt Regio FoodValley tel. 088 660 68 30.