Statushouders

op de werkvloer

Heeft u weleens nagedacht om een statushouder aan te nemen? Ze hebben vaak al veel werkervaring vanuit hun land van herkomst en zijn ontzettend gemotiveerd om hier in Nederland aan de slag te gaan. Met deze kosteloze training. nemen onze trainers, statushouders en experts je mee op reis naar andere culturen. U krijgt praktische handvatten mee voor uw bedrijf.

Spreekt u een woordje Arabisch of Tigrinya?

Het is niet zomaar wat om een statushouders op de werkvloer zich welkom te laten voelen. Voor dat beetje extra verbinding en plezier biedt Werkkracht posters aan: Woord van de dag.

Komt een werknemer uit Syrië? Begroet hem of haar met ‘Marhaba’. Of wens je Eritrese werknemer een goedemorgen met ‘De hando hadier koem’. Het vraagt wat oefening, maar met deze posters in de productieruimte, werkvloer of kantine kan welke medewerker in no-time connecten met de statushouders.

Voor ons het beste ingrediënt voor dat beetje extra verbinding. Laat ze extra welkom voelen door je te verdiepen in hun taal en achtergrond. Je kunt de posters hier gratis downloaden en uitprinten voor op de werkvloer.

Woord van de dag - 'Zeg Hallo'
Woord van de dag - 'Werk woorden'

Wat houdt de training in?

Deze training is bedoeld voor leidinggevenden en/of collega’s die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse aansturing en begeleiding op de werkvloer. In drie bijeenkomsten bespreken we diverse onderwerpen. Samen met andere werkgevers en leidinggevenden gaan we in gesprek met statushouders uit Eritrea en Syrië.

Om ons helemaal onder te dompelen in de cultuur genieten we tussendoor van een heerlijke culture avondmaaltijd. De training is relaxt en doelgericht ingericht voor u als werknemer

  1. Verleden
    Hoe ziet de cultuur eruit in het land van afkomst en welke (soms heftige) route hebben statushouders afgelegd?
  2. Heden
    Wat is de visie van de nieuwe medewerker op werk? Wat zijn essentiële cultuurverschillen en overeenkomsten, op het gebied van werk?
  3. Toekomst
    Met praktische oefeningen brengt u de theorie in praktijk. We kijken samen naar de toekomst.
Lees meer in de Brochure