Eshak bij het Kröller Müller Museum

“Wij hebben hier de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er wisselende exposities en in onze beeldentuin staan ruim 160 sculpturen. Zeker in het hoogseizoen lopen hier duizenden bezoekers per dag. Jong en oud. Groepen ook. Uit de hele wereld.
Onze afdeling beveiliging bestaat uit 35 mensen. Daarvan zijn er 4 mensen via Werkkracht gedetacheerd, één van hen is lid van de OR. Volwaardig! Ik verlang wel wat van de medewerkers. Ze moeten meedoen in alle beveiligingscursussen en ik wil ze overal kunnen inzetten.” 

Wat levert detachering via Werkkracht je organisatie op?

“Werkkracht neemt zeker de administratieve last weg. Het ziekteverzuim en dergelijk is prima geregeld. Je komt uit op ongeveer 60 % van de loonkosten. Daar staat tegenover dat de begeleiding wel een bovengemiddelde inspanning vraagt. Daar kies je bewust voor.

De training Mentorwijs, ik deed een voorloper daarvan, heeft mij als leidinggevende veel opgeleverd. Net als het contact met de jobcoach trouwens. Ik voel me nu capabeler in het omgaan met bijzondere mensen in mijn team. Voor mij was dat een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben zeer te spreken over de betrokkenheid en de deskundigheid van de jobcoaches. Het persoonlijke en vertrouwelijke. Mijn werk als leidinggevende van een gevarieerd team is ook wel eens kwetsbaar of niet leuk, maar ik kan erop vertrouwen dat de begeleiding zorgvuldig is. En effectief!

En dan de mensen zelf. Ik zie trots. Ik zie ontwikkeling. Qua presentatie, qua zelfvertrouwen. Ik zie collega’s die elkaar willen helpen. Het wakkert saamhorigheid aan in je team en het geeft energie. We zijn blij met deze mensen. Dat ze toch gewoon zo’n baan kunnen hebben. Dat we samen kunnen werken.”