Anita bij Zo-Vital CHE

“In ons team van 14 mensen werken drie mensen via Werkkracht: cateringmedewerker Anita, een stagiaire en een medewerker in de keuken. We hebben goede ervaringen met Werkkracht omdat zij ons en de medewerkers die ze plaatsen professioneel ondersteunen en coachen. Daarmee realiseert Werkkracht  extra kansen voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.”

“We verzorgen hier dagelijks de catering van de CHE voor honderden studenten, docenten, medewerkers en gasten. Dus het bedrijfsrestaurant, de verschillende koffiepunten en diverse banqueting services. Ons werk vraagt snelheid. Je hebt maar één moment om het goed te doen. Lunches moeten nu en niet over een uur pas. Dat vraagt een bepaald enthousiasme. Anita heeft dat!”

Hoe ervaar je Werkkracht?

“Ik merk in de begeleiding dat Werkkracht het echt secuur aanpakt. Zeker ook nu collega’s getraind zijn met de methode Mentorwijs. Daarover ben ik enthousiast. Je krijgt meer grip in de manier van begeleiden. De medewerker wordt echt het uitgangspunt. Er zijn minder misverstanden.
Want als je bijvoorbeeld weinig weet van omgang met autisme, kun je dingen opvatten als ‘zeuren’. Zodra je er iets meer van weet, ga je er anders mee om. Medewerkers en collega’s voelen zich meer capabel. Geven bijvoorbeeld geen drie opdrachten tegelijk, werken stap voor stap.”

Je bent enthousiast over de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt?

“Absoluut! De meerwaarde is er, maar het is lastig onder woorden te brengen waarin die meerwaarde dan zit. Feit is dat er veel tijd, aandacht en energie in de begeleiding gaat zitten.
Het werken wordt er niet per se efficiënter van. Het zou echt makkelijker zijn om overal allround medewerkers te hebben. Tegelijkertijd is die meerwaarde zo groot. Willen we ze niet missen. Het zit erin dat dit een goed gevoel geeft. Mensen een kans geven, dat wil je graag. Ik zie hoeveel het voor hen betekent en dat werkt door. In je hele organisatie. Voor ons team is het goed om te zien hoe mensen zichzelf overwinnen, zich ontwikkelen en slagen in dingen die eerst moeilijk waren.”

Over Anita en haar jobcoach Pieter

“Zij doet het heel goed! Anita is enthousiast en daarmee heeft ze me overtuigd bij de sollicitatie. Ik weet dat ze zichzelf kan overschatten. Dat is een aandachtspunt. Dat stond ook in haar briefing van Werkkracht. Wij bespraken het meteen.
We nemen haar dus tegen zichzelf in bescherming. Met het team doen we alle taken. Zij niet. Haar werk is omkaderd, zij blijft bij één balie of box in het bedrijfsrestaurant. Maar dat belemmert niet. Ze verkoopt en adviseert, heeft contact en interactie met de studenten en met andere klanten. We zijn heel tevreden!