Vacature ambtelijk secretaris OR

Heb jij kennis en ervaring met de wet op de ondernemingsraden en wil je op die manier ook een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering van de organisatie en de ondernemingsraad? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Ambtelijk secretaris

Je bent het aanspreekpunt van en voor de Ondernemingsraad (OR). Als ambtelijk secretaris lever je een belangrijke bijdrage aan een goed overleg tussen de bestuurder en de OR. Je organiseert dit overleg, bereidt het voor en notuleert de vergadering tussen bestuurder en OR en de vergaderingen van de OR zelf. Een afwisselende baan waarbinnen nog veel ruimte is om zaken op je eigen manier vorm te geven. Daarbij is je aandeel gericht op de procesmatige kant en het stroomlijnen daarvan, en niet op de inhoudelijke kant van de onderwerpen. Onze OR is weerspiegeling van ons personeelsbestand en bestaat uit collega’s vanuit de doelgroep en niet-gesubsidieerde collega’s.

Wie zoeken we?

Samen werken aan werk!

Het is voor jou een vanzelfsprekendheid dat alles van A tot Z klopt. Ontzorgen, regelen en organiseren zit in je DNA. De taken waar jij verantwoordelijk voor bent:

 • Plannen vergaderingen, reserveren vergaderruimtes en uitnodigen deelnemers
 • Secretariële-administratieve taken: agenda, notulen, archivering, opstellen (jaar)verslagen, brieven
 • Inbreng in (agenda)overleg, voortgang en afspraken vastleggen en monitoren
 • Informatie ophalen (bonden, vakorganisaties, gemeente, etc.)
 • Zelfstandig opstellen (instemming/advies) brieven
 • Toelichtingen op agenda, instemmings- en/of adviesaanvragen, opleggers schrijven
 • Bijdrage leveren aan de interne communicatie over de OR

Verder herken jij jezelf in de volgende eigenschappen:

 • Proactief, initiatief nemen en kunnen doorpakken
 • Sensitief, dezelfde taal spreken
 • Betrouwbaar: doen wat je zegt
 • Ondernemend, staat stevig in zijn/haar schoenen
 • Rolbewustzijn, zelfreflectie, feedback geven en ontvangen

Wat verwachten wij van jou?

 • MBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding op het gebied van HRM/P&O of juridisch.
 • Enige jaren werkervaring.
 • In elk geval beschikbaar op dinsdagen, overige uren zijn in overleg.
 • Linking pin voor wat betreft communicatie met OR-leden
 • Kennis van de WOR, wettelijke kaders en regelgeving
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden

Wat hebben wij jou te bieden?

Het betreft een functie voor 12 uur per week. We bieden je een jaarcontract met het uitzicht op een vast contract en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Inschaling vindt plaats afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring, in een range tussen bruto € 2.878 en € 4.052,- op basis van 36 uur per week.

Naast dit salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit 17,05% van je bruto maandsalaris (dit is incl. 8% vakantiegeld). Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen zoals een fietsplan of de contributie voor jouw sport.

We werken op basis van vertrouwen. Waar, wanneer en hoe je werkt bepaal je zelf, zolang de resultaten behaald worden en je jouw werk en de samenwerking met collega’s en opdrachtgevers georganiseerd hebt.

Wij geloven in de kracht van werk!

Werkkracht is een organisatie die de Participatiewet en de Sociale Werkvoorziening (SW) uitvoert. We zijn in Ede op het gebied van arbeidstoeleiding, de verbindende schakel tussen werkzoekenden, werkgevers, het regionale werkgeversservicepunt (WSP), onderwijs, zorg en de gemeente. Bij Werkkracht staat de mens centraal. Individueel maatwerk en focus op werk, dat is hoe wij het doen.  Wij geloven dat meedoen gelukkig maakt. Werken op je eigen niveau en je talenten inzetten binnen een organisatie die bij je past.

Samen met onze samenwerkingspartners en ondernemers uit de regio, zetten wij ons daarvoor in. Ons doel is om gezamenlijk alle werkzoekenden binnen de Participatiewet en de SW aan regulier werk te helpen of te activeren.

Omdat we werk centraal zetten voor onze werkzoekenden, zetten we onze medewerker centraal bij de uitvoering van zijn/ haar werk. Dit betekent dat je de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk werk te maken van groei en ontwikkeling. Het is een organisatie waarbinnen professionals met elkaar bouwen aan de nieuwe dienstverlening en zelf eigenaarschap kunnen nemen voor de resultaten.

Interesse?

Graag ontvangen wij jouw CV en een korte motivatie waarin je iets over jezelf vertelt en jouw visie geeft op deze functie. Dit kan via sollicitatie@werkkracht.nl o.v.v. sollicitatie Ambtelijk Secretaris OR.

Heb je vooraf nog vragen? 

Je kunt contact opnemen met Gerriejanne van Effrink, voorzitter OR via gerriejanne.van.effrink@werkkracht.nl /06-18287080 of Judith de Heus, vice-voorzitter OR via judith.de.heus@werkkracht.nl / 06-28355714.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.