“Eshak ontwikkelt zich meer en meer. Hij spreekt zeven talen. We hebben zoveel aan die man! Hij is gastheer bij de afdeling beveiliging en op alle posities inzetbaar.”

Kees den Haan, hoofd beveiliging Kröller Müller Museum

Een interview met Kees den Haan

“Wij hebben hier de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er wisselende exposities en in onze beeldentuin staan ruim 160 sculpturen. Zeker in het hoogseizoen lopen hier duizenden bezoekers per dag. Jong en oud, maar ook ontzettend veel groepen vanuit de hele wereld. Onze afdeling beveiliging bestaat uit 35 mensen. Daarvan zijn er vier mensen via Werkkracht gedetacheerd, één van hen is zelfs lid van de OR. Ik verlang wel wat van onze medewerkers. Ze moeten meedoen in alle beveiligingscursussen en ik wil ze overal kunnen inzetten.”

Wat levert detachering via Werkkracht je organisatie op?

“Werkkracht neemt zeker de administratieve last weg. Het ziekteverzuim en dergelijk is prima geregeld. Je komt uit op ongeveer 60% van de loonkosten. Daar staat tegenover dat de begeleiding wel een bovengemiddelde inspanning vraagt. Daar kies je bewust voor. Maar de training Mentorwijs heeft mij als leidinggevende veel opgeleverd. Net als het contact met de jobcoach trouwens. Ik voel me nu capabeler in het omgaan met de bijzondere mensen in mijn team. Voor mij was dat een stukje persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben zeer te spreken over de betrokkenheid en de deskundigheid van de jobcoaches van Werkkracht. Ze zijn persoonlijk betrokken en het voelt al snel vertrouwelijk. Mijn werk als leidinggevende van een gevarieerd team is ook wel eens kwetsbaar of niet leuk, maar ik kan erop vertrouwen dat de begeleiding vanuit Werkkracht zorgvuldig is. En effectief!

En dan de mensen zelf. Ik zie trots en ontwikkeling, qua presentatie en zelfvertrouwen. Ik zie collega’s die elkaar willen helpen. Het wakkert saamhorigheid aan in je team en het geeft energie. We zijn blij met deze mensen. Bijzonder en fijn dat ook deze mensen hun bijdrage kunnen leveren in deze baan. Samenwerken is van toegevoegde waarde.”