Migranten brengen nieuwe kennis, vaardigheden en…nieuwe uitdagingen. Daarom geven we trainingen aan deze nieuwkomers  én aan werkgevers. Het doel: zorgen dat nieuwkomers duurzaam aan de slag kunnen.

Begeleiding naar duurzaam werk

Migranten brengen nieuwe kennis, ervaring en vaardigheden mee. Deze kunnen van toegevoegde waarde zijn voor onze maatschappij. Daarbij is goede begeleiding nodig. Bij Werkkracht dragen we hieraan bij door deze migranten te begeleiden naar duurzaam werk, zodat ze zo snel als mogelijk een plek vinden op de arbeidsmarkt. We verstrekken hierbij essentiële inzichten aan werkzoekenden en werkgevers. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Praktische sollicitatietrainingen voor anderstaligen 

Dit zijn intensieve trainingen die zich richten op het opdoen van kennis over de Nederlandse arbeidsmarkt en opdoen van praktische sollicitatievaardigheden. Daarnaast bespreken en verstrekken we informatie over werkgerelateerde cultuurverschillen en waar op te letten op de Nederlandse werkvloer.

Ook bespreken we dit in individuele gesprekken en begeleiding. Soms zijn er gewoon zaken die anders werken in eigen land t.o.v. Nederland. Dit merken anderstaligen ook en vinden het prettig om hierin informatie te ontvangen. We helpen bij het vinden van werk, maar ook bij het duurzaam integreren in de Nederlandse arbeidsmarkt, door ook jobcoaching te bieden als anderstaligen werk hebben gevonden. Hiermee voorkomen we veel terugval in de uitkering.

Training Werk Onbegrensd (voor werkgevers en collega’s)

Een training voor werkgevers en medewerkers. Door deze training krijgen medewerkers belangrijke kennis, vaardigheden en inzichten om anderstaligen effectief en duurzaam te begeleiden op de werkvloer.

Concrete stap naar samenwerking
Ben je een werkgever of medewerker en wil je samenwerken om o.a. statushouders bij jou in het bedrijf te laten werken? Neem contact op met Werkkracht voor meer informatie hierover.

In deze krappe arbeidsmarkt hebben we alle talenten en potentieel nodig. Laten we samen, als werkgevers, participatiebedrijven en migranten bouwen aan een duurzame toekomst!

Fotocredits: Freekpik.com