“Ik geloof dat iedereen vanbinnen een vuurtje heeft. Als je werk aansluit bij je kern, blijft het goed branden.”

Contentmanager Anna

Anna is contentmanager bij Werkkracht. Samen met collega Jeanet helpt ze de rest van de organisatie om de in- en externe communicatie vorm te geven. Een interview over drijfveren, jezelf durven zijn en werkgeluk. 

Waar denk je aan bij werkgeluk?
“Aan een vuurtje! Ik geloof dat iedereen vanbinnen een vuurtje heeft. Als je werk aansluit bij je kern, blijft het goed branden.”

Wat is jouw vuurtje?
“Creativiteit, vrijheid, verbinding en mensen helpen. Creativiteit stuwt me voort, vrijheid en verbinding helpen me om dat vorm te geven. Precies die dingen kan ik kwijt bij Werkkracht. Het opzetten van de in- en externe communicatie is een uitdagende en prachtige opgave die een bepaalde lenigheid vraagt. Dat ik daarbij dienstbaar ben aan lieve collega’s die maatschappelijk betekenisvol werk doen, maakt het extra fijn voor mij.”

Vertel eens over de cultuur bij Werkkracht…
‘Er wordt hard gewerkt en hard gelachen. Dat vind ik fijn. Samen met mijn collega’s heb ik een intensieve communicatietraining gedaan. We namen onder de loep hoe we met onszelf en anderen communiceren. Iedereen heeft bepaalde issues, aannames en valkuilen. Daar open over mogen zijn, helpt je ook op je werk. We zijn allemaal maar mens.’

Wat heeft dat jou gebracht?
‘Ik heb meer begrip voor collega’s. Omdat ik hun communicatiestijl begrijp, kan ik er beter met ze schakelen. Daarnaast heb ik meer acceptatie gekregen. Ik ben al mijn leven lang een chaoot. Een jaar vooruitkijken lukt me goed, maar praktische zaken blijven een worsteling. Door de cursus met collega’s omarm ik ook die mindere sterke kant van mijzelf steeds meer. Ik durf fouten toe te geven, en hulp te zoeken. Ik kan hier mezelf zijn. Beter voor het resultaat, beter voor mijzelf.”

Credits foto: Twan Peeters