Het Werkkracht Stappenplan

Wat kan je van ons verwachten?

Waarschijnlijk ben jij onverhoopt zonder werk komen te zitten. Gelukkig hebben we in Nederland een financieel vangnet. Als je in de Gemeente Ede woont meld je je dan bij de balie van het Werkplein Regio Foodvalley of online via werk.nl. Je kunt dan in de Participatiewet terecht komen en dan krijg je met Werkkracht te maken. Hier leggen we je precies uit wat er dan gaat gebeuren!

Wat is de Participatiewet?

Iedereen die kan werken maar het op de arbeidsmarkt zonder ondersteuning niet redt, valt onder de Participatiewet. De wet moet ervoor zorgen dat meer mensen werk vinden, ook mensen met een arbeidsbeperking. Je ontvangt een financiële bijdrage zodat jij in je onderhoud kan blijven voorzien. Wij zijn als Werkkracht in de gemeente Ede aangesteld om jou dan op weg te helpen!

Wat is Werkkracht?

Wij zijn een soort uitzendbureau. Al zijn er een aantal verschillen:

  • Je krijgt persoonlijke begeleiding van een trajectbegeleider. Het is mogelijk om trainingen of projecten te doen om de stap naar de arbeidsmarkt te verkleinen.
  • Als jij werk hebt gevonden zijn er twee mogelijkheden: Wij ondersteunen jou bij je werk als de stap groot is. Of je krijgt een contract met voldoende loon, dan kan je uit de bijstand.

#1 Intake is de start

Wij willen je graag leren kennen

Als je je hebt aangemeld via werk.nl of de Gemeente Ede nodigen wij je uit voor een intake gesprek. Bij onze eerste ontmoeting vragen we jou om wat te vertellen over jezelf, je dromen en hoe jij in deze situatie terecht bent gekomen. Zo krijgen wij een duidelijker beeld van jou: dan kunnen wij een goed traject voor je starten binnen Werkkracht.

Diverse mogelijkheden

Je kunt binnen Werkkracht verschillende paden bewandelen om aan een baan te komen:

  • Meedoen aan een project bij één van onze partners voor werkervaring;
  • Trainingen volgen zodat jij krachtig de arbeidsmarkt op kan;
  • Solliciteren met onze ondersteuning en expertise;
  • Op zoek naar een opleiding die bij je past;
  • Als statushouder kan je een training volgen zodat je krachtig aan de slag kunt in Nederland;
  • Een werkplek op de sociale werkplaats.

Onder de 27?

Als je jonger bent dan 27 jaar dan krijg je niet direct een uitkering op je rekening gestort. Wettelijk is het verplicht dat jij 4 weken actief op zoek gaat naar werk. Lukt dat niet? Dan heb je waarschijnlijk toch recht op een uitkering en stellen wij met elkaar een plan van aanpak op om alsnog zo snel mogelijk aan het werk te kunnen.

#2 Plan van aanpak

Elke situatie is uniek

Werkkracht vindt het belangrijk om, samen met jou, jouw situatie te leren kennen om zo ook passende begeleiding te bieden. Dit doen we door middel van het Startprogramma. Tijdens deze 2-weekse training kijk je onder andere waar je goed in bent, wat je drijfveren zijn en welk werk je zoekt.

Na de training ga je met ondersteuning van jouw trajectbegeleider uitvoering geven aan jouw actieplan en kijken we samen hoe dit matcht met jouw persoonlijke profiel. Samen gaan jullie stappen zetten zodat jij duurzaam kan uitstromen naar werk. Deze stappen zijn voor iedereen anders. Voor de één betekent dat het volgen van een andere training bij Werkkracht. Voor de ander betekent dat je actief kunt beginnen met solliciteren.

Trainingen

Je wilt graag sterker in je schoenen staan, meer leren over de arbeidsmarkt en hoe je goed kan solliciteren. Bij Werkkracht hebben we verschillende trainingen die je gratis kunt volgen. Kijk op de pagina Ik ben Werkzoekende om te zien welke trainingen wij aanbieden.

Projecten en Trajecten

Als Werkkracht hebben wij ontzettend veel partners in de gemeente Ede. Onze partners hebben speciale plekken voor mensen in de Participatiewet: jij dus. Denk bijvoorbeeld aan 50|50 Hotel Belmont, ReStore, Asito, Noot Personenvervoer en Road 2 Work. Het kan zijn dat jij bij één van onze partners terecht komt voor het opdoen van werkervaring.

#3 Aan de slag!

Stappen zetten richting de arbeidsmarkt

De acties die jij samen met de trajectbegeleider hebt opgesteld in het plan van aanpak ga je in uitvoering brengen. Je volgt een training, gaat werken bij een project of gaat actief solliciteren naar een baan die bij je past.

Samen werken aan werk

De trajectbegeleider van Werkkracht blijft actief betrokken bij jouw proces. Jullie spreken regelmatig af om met elkaar te bespreken wat er is gedaan en welke mogelijkheden er zijn. Samen werken wij aan werk, op zoek naar een baan die bij je past.

Sta in je kracht

Wij vinden het belangrijk dat jij in je kracht staat. Wij gaan samen ontdekken wie je bent en welke baan bij je past. Zo kunnen we gericht zoeken naar werk waardoor jij in je kracht staat. Wij geloven dat werk een positieve bijdrage levert aan jou als persoon.