Start: welke route doorloop je?

Je route naar een baan begint bij werk.nl en/of op het Werkplein regio FoodValley. Kijk voor openingstijden op www.ede.nl/contact. Zo kom je bij Werkkracht. Wij bieden je een luisterend oor, training, coaching ondersteuning en waar nodig opleiding. Kijk hier hoe dat gaat.

Contact

Stap 1

Cursus Rechten en plichten

Je doet via de gemeente de cursus Rechten en plichten. Zo weet je precies wat er van je verwacht wordt en welke rechten je hebt. Bijvoorbeeld waar het gaat om onderwijs of een opleiding.

Stap 2

Inkomensconsulent

Bij de afdeling Inkomen van de gemeente spreek je de inkomensconsulent.

Stap 3

Brede intake over re-integratie

Bij Werkkracht staat een team voor je klaar. Dat wijst je - afhankelijk van je vragen, wensen en mogelijkheden - naar werk.

Stap 4

Krachtig aan de slag

Je ontmoet je mede-kandidaten en je komt alles te weten over de mogelijkheden van Werkkracht.  Je leert hoe we samen werken aan werk. Je hoort over de trainingen, de begeleiding en de banen. Krachtig aan de slag duurt in totaal 12 weken.

Stap 5

Theorie

Je volgt 3 dagdelen per week 3 modules. De eerste 7 weken zijn met name theorie en in de laatste 5 weken ga je solliciteren.
Je leert bijvoorbeeld: Wat jouw kwaliteiten zijn, meer zelfkennis te krijgen, een cv maken, solliciteren en samenwerken. Je doet trainingen en workshops die bij jou passen. Zodat je sterk aan het werk kunt.

Voor statushouders zijn er aangepaste trainingen. Wil je daarover meer lezen, bekijk dan het interview met onze Trajectbegeleider Rick.

Stap 6

Praktijk

Samen met onze accountmanagers van het WSP pas je toe wat je de afgelopen weken geleerd hebt.

Stap 7

Aan de slag

Er zijn 5 mogelijkheden: werk, vrijwilligerswerk, opleiding, dagbesteding of werk in een beschutte omgeving. Soms eerst met behoud van een uitkering, maar waar het kan zo snel mogelijk met een salaris.

Je krijgt waar nodig altijd begeleiding van Werkkracht op je werk. Niet de hele dag, maar wel zo dat jij goed kunt werken. Wij begeleiden jou en wij adviseren ook je werkgever en leidinggevende.