Hani uit Syrië werkt bij Van Schoot

Hani Shawakh uit Syrië werkt bij Van Schoot Kledingatelier als coupeur bij Only for Men in Ede. Hij volgde naast zijn werk en opleiding via Werkkracht de inburgeringstraining en sprak geregeld met zijn trainers en coach. 

“Ik ben nu bijna 3 jaar in Nederland. In het begin deed ik vrijwilligerswerk bij een kleermaker. Daar repareerde en verstelde ik kleding. Met Werkkracht sprak ik over hoe ik hier kan leven en geld kan verdienen.

Het kleermakersambacht zit al generaties in mijn familie. Het past bij mij en ik deed dit werk ook al in Syrië. We hebben gekeken welke mogelijkheden er voor mij zijn. Ik heb dingen geleerd over coupeusewerk in Nederland. Plus de inburgering natuurlijk.

Ik ben blij dat ik via Van Schoot deze werkplek vond. Het is fijn om nu een baan te hebben. Ik wil zelf voor mijn gezin zorgen, werken en niet thuis blijven. Mijn werk is mooi. In de winkel pas ik op verzoek van klanten kleding aan. Ik leg kostuums uit, vermaak mouwen, broekbanden en broekspijpen. Zodat de kostuums voor de klanten op maat zijn. Zij zijn tevreden met mij.”