Coaching op Leefstijl (CooL!)

Weer fit aan de slag

Ga jij de uitdaging aan? Met deze training ga jij 2 jaar lang de uitdaging aan. Een unieke kans om gezonder, fitter en sterker te worden. Ons doel: een blijvende verandering van jouw leefstijl! Waardoor je daarna ready bent om weer aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt.

Wie fit is en zich goed voelt, heeft meer kans op werk. Daarom bieden Werkkracht en de Gemeente Ede de training: coaching op leefstijl. Samen met een leefstijlcoach van Sportservice Ede ga je aan de slag met voeding, beweging, vitaliteit, slaap en ontspanning. Na doorverwijzing van je huisarts, mag je 24 maanden gratis deelnemen aan CooL. Je krijgt professionele begeleiding in de vorm van gesprekken, bijeenkomsten en een beweegprogramma.

Download de Flyer

Praktische informatie

Met deze training werk je in een kleine groep aan je fitheid en conditie. Je leert meer over gezonde voeding, beweging en een goede balans tussen inspanning en ontspanning. Dit alles geeft je meer grip en invloed op je leven. Deze training vergroot je kans op het krijgen en behouden van werk.

Het programma

In de eerste 8 maanden heb je 2 individuele gesprekken met je leefstijlcoach en volg je 8 groepsbijeenkomsten met de andere gemotiveerde deelnemers aan de training.

Laatste 16 maanden: Je hebt handvatten gekregen waarmee jij je leefstijl kunt veranderen in een meer gezonde leefstijl. Er volgen nog 8 groepsbijeenkomsten en 2 gesprekken met je leefstijlcoach.

Sport

De eerste 3 maanden: 2 keer per week sporten onder begeleiding van een coach van Premium Health Club Ede.

Volgende 3 maanden: Zelfstandig bewegen met het advies vanuit Premium Health Club Ede.

Laatste 18 maanden ga je zelfstandig bewegen

  • Na 8 maanden heb je handvatten om zelfstandig te blijven sporten.

Veelgestelde Vragen

Voor wie is deze training?

Voor mensen in de Participatiewet in de gemeente Ede die kampen met overgewicht.

Wat houdt de training in?
  • Werk 24 maanden lang aan je fitheid en conditie
  • Krijg meer inzicht in gezonde voeding, beweging, vitaliteit, slaap en ontspanning
  • Krijg begeleiding van een professionele leefstijlcoach
  • Je zorgverzekeraar vergoedt de kosten en je betaalt geen eigen bijdrage
Waar vindt de training plaats?

Wij doen ons best om elkaar fysiek te ontmoeten in de trainingsruimte van Werkkracht (Molenstraat 80F in Ede, ingang via het Bunschoterplein). Wij hebben op ons kantoor maatregelen genomen vanwege het coronavirus op basis van de richtlijnen van het RIVM. Het kan zijn dat jouw training toch online plaatsvindt omdat er te weinig ruimte op ons kantoor i.v.m. het coronavirus. Hierover word je tijdig geïnformeerd.

Welke coronamaatregelen zijn van kracht bij Werkkracht?

Als jij langskomt bij een training of gesprek bij werkkracht vragen wij aan jou of jij klachten hebt: hoesten, verkoudheidsklachten, verlies van reuk en/of smaak, koorts. Als je gezond bent, mag je langskomen bij Werkkracht.

Daarnaast vragen we jou om je handen te desinfecteren bij binnenkomst, de looprichtingen te volgen en altijd 1,5 meter afstand te houden tot andere mensen.

Onze Trainers

Pieter Schortemeijer

Jobcoach

Rick Middelbosch

Trajectbegeleider