Alles wat jij moet weten

Door het coronavirus liggen veel werkzaamheden stil voor jou als WSW'er. Wij vinden het belangrijk dat jij snel de informatie kan vinden die over jou gaan. Als de overheid nieuwe informatie geeft of maatregelen neemt vermelden wij dat zo snel mogelijk ook op deze pagina.

Heb je een vraag? Neem contact op met jouw jobcoach of leidinggevende.
Of of bel naar het algemene nummer: 088 00 76 111

Nieuwste Updates

Op dinsdag 21 april heeft Mark Rutte in een persconferentie de maatregelen in Nederland verlengd tot en met dinsdag 19 mei 2020. De overheid vraagt nu opnieuw dat we zoveel mogelijk binnen blijven. Daarom kiezen wij als Werkkracht ervoor dat jij ook nog thuis moet blijven. Als jij nu nog wel aan het werk bent, dan blijft dat ook zo: jij werkt dan in een vitaal bedrijf.

Weet je nog niet precies waarom deze maatregelen zijn of waarom het coronavirus zo heftig is? Steffie legt het Coronavirus eenvoudig uit, klik op de knop hieronder voor de uitleg:
 

Steffie legt Corona eenvoudig uit

Meest gestelde vragen

Wij snappen dat je veel vragen hebt. We hebben de meeste vragen al beantwoord in de brief die jullie op 28 maart 2020 hebben ontvangen. Hieronder vullen wij deze vragen aan als deze bij ons binnen komen.

Moet ik mij ziekmelden als ik ziek word terwijl ik al thuis ben?
Ja. Ook als je nu niet aan het werk bent. Als jij ziek bent willen wij dat wel graag weten. Je kunt hetzelfde doen als normaal. Bel met jouw leidinggevende en met de HR-administratie: 088 00 76 188.

Moet ik mij gezond melden als ik weer beter ben?

Ja. Als je weer beter bent moet je je melden bij jouw leidinggevende. Zoals dat altijd gebeurt. Als je in de detachering werkzaam bent, ga dan niet zomaar naar het werk. Neem eerst contact op met jouw jobcoach.


Heb je zelf een vraag? Mail dat naar

Meest gestelde vragen (453 KB)

Maatregelen Horaplantsoen

De maatregelen in dit blok gelden voor alle medewerkers die werken op de locatie Horaplantsoen. Dus ook als jij gedetacheerd bent bij Dovox of Blueview dan gelden deze maatregelen voor jou. 

Locatie gesloten
Met ingang van maandag 16 maart 2020 zijn de afdelingen op het Horaplantsoen gesloten. Dat zal in elk geval tot en met 5 april a.s. zo blijven. Dat betekent dat jij tot die tijd niet aan het werk hoeft. De uren zullen we schrijven als betaald verlof.

We houden je uiteraard op de hoogte over wanneer de werkzaamheden op de locatie aan het Horaplantsoen weer hervat zullen worden. Je wordt hier uiterlijk 2 april over geïnformeerd.

Wat als je toch ziek wordt?
Wordt je in de komende periode ziek, dan vragen we je om toch gewoon de verzuimprocedure te volgen. Dit betekent dat je jouw leidinggevende belt en de HR administratie.

Heb je vragen?
Als je vragen hebt over de extra maatregelen, of je twijfelt ergens over, overleg dan met je leidinggevende of neem contact op met de afdeling HRM. Zij zijn de komende periode gewoon bereikbaar.

Maatregelingen Detachering

De maatregelen hieronder gelden voor alle WSW-medewerkers van Werkkracht die gedetacheerd zijn.

Wat zijn de maatregelen?
Vanwege de kwetsbare gezondheid van veel onze medewerkers, hebben we besloten dat het beter is dat iedereen in elke geval tot 6 april a.s. thuis blijft en dus niet aan het werk gaat. We hebben dit ook met het bedrijf waar jij werkzaam bent gecommuniceerd of zullen dit op zeer korte termijn doen.

We zijn ons er ook van bewust dat een aantal van jullie aan het werk zijn in branches die absoluut door moeten draaien. Ook kan er een situatie zijn waarbij het voor jou als medewerkers absoluut onwenselijk is dat jij niet meer aan het werk bent voor een langere periode.

In overleg met jouw jobcoach kan er een uitzondering gemaakt worden dat jij toch aan het werk blijft. Hiervoor gelden wel een aantal strikte voorwaarden:

1. Als jij al een kwetsbare gezondheid hebt (bijv. een longziekte of diabetes) dan blijf je sowieso thuis en kan er voor jou geen uitzondering gemaakt worden.

2. Zowel jij als medewerker als het bedrijf waar jij werkt moeten instemmen met de uitzondering dat jij aan het werk blijft.

3. Het bedrijf waar jij werkt, moet aan kunnen tonen dat zij voldoende maatregelen treffen t.a.v. de hygi├źne en het beperken van sociale contacten.

In alle gevallen bepaalt de jobcoach of er een uitzondering voor jou gemaakt wordt. Bovendien blijft gelden dat zodra jij symptomen als hoesten, verkoudheid of koorts krijgt, je alsnog per direct thuis moet blijven totdat je weer volledig hersteld bent.

Hoe worden mijn uren geschreven?
Zolang jij niet aan het werk bent, worden jouw uren als bijzonder verlof geschreven.

Wat als je ziek wordt?
Word je in de komende periode ziek, dan vragen we je om gewoon de verzuimprocedure te volgen. Ook als je thuis bent. Dit betekent dat je jouw leidinggevende belt en de HR administratie

Heb je vragen?
Als je vragen hebt over de extra maatregelen, of je twijfelt ergens over, overleg dan met je jobcoach of neem contact op met de afdeling HRM. Zij zijn de komende periode gewoon bereikbaar.