Alles wat jij moet weten

Door het coronavirus liggen houden wij onze medewekers thuis. De voornaamste reden hiervoor: het waarborgen van de veiligheid van onze gedetacheerde medewerkers en de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Een belangrijk deel van de medewerkers hebben een kwetsbare gezondheid en daarbij kunnen wij niet garant staan voor de benodigde hygiënemaatregelen en sociale distantie door door de overheid worden opgelegd. 

Op deze pagina vind je meer informatie over de maatregelen en eventuele uitzonderingen. 

Nieuwste Updates

Op dinsdag 21 april heeft de overheid in een persconferentie de maatregelen in Nederland verlengd tot en met dinsdag 19 mei 2020. U ontvangt als werkgever een nieuwe brief met de nieuwste informatie. 

Alle WSW'ers bij ons in dienst zijn op de hoogte van de verlenging van de maatregelen en wij lichten hen ook in als er nieuwe informatie komt vanuit de overheid. Als uw gedetacheerde medewerker u een vraag stelt, probeer deze dan zo goed mogelijk te beantwoorden of verwijs ze door naar hun jobcoach of begeleider. 

Vitaal proces of bedrijf?

Vitale processen en bedrijven, als uitzondering, mogen wel aan de slag gaan als zij voldoen aan de maatregelen die vanuit de overheid gesteld. Wij verwijzen hiermee naar de lijst van de Rijksoverheid, waar deze cruciale beroepen worden opgesomd.

Het is belangrijk dat u op basis van deze lijst kijkt of uw bedrijf onder een cruciaal beroep valt: bekijk hier de lijst op rijksoverheid.nl

Alleen als u denkt dat uw bedrijf valt onder de cruciale beroepen of bedrijven en wij daarom een uitzondering voor u moeten maken op ons besluit, neem dan contact op met het voor u bekende aanspreekpunt.

Welk aanspreekpunt geldt er voor mijn bedrijf?
Is uw aanspreekpunt een jobcoach of andere medewerker bij Werkkracht in Ede, dan kunt u met diegene te allen tijde contact opnemen.

Gaat het binnen uw bedrijf om een groepsdetachering? Dan ligt uw aanspreekpunt bij de contactgemeente. De plaats waar uw hoofdvestiging zich bevindt is uw contactgemeente.

Uitzondering? Maar welke maatregelen horen daarbij?

Behoort uw bedrijf tot de cruciale beroepen en gaat u aan de slag? Dan geldt er een aantal maatregelen. Het belangrijkste is dat u aan kunt tonen dat de veiligheid van werknemers gewaarborgd blijft, volgens de maatregelen vanuit de RIVM/GGD:

• Hygiëne: medewerkers moeten de mogelijkheid hebben tot het wassen van hun anden met zeep, gebruikmakend van papieren droogdoekjes of blazer.
• Afstand: de overheid raadt aan minimaal 1,5 meter afstand te houden tot elkaar.
• Vervoer: medewerkers kunnen op een veilige en verantwoorde manier op hun werk komen. Ook in het vervoer geldt de afstandsregel.

Verder gelden vanuit Werkkracht aanvullend de volgende voorwaarden:

1. Als de medewerker al een kwetsbare gezondheid heeft (bijv. een longziekte of diabetes) dan blijft deze in ieder geval thuis en kan er voor hem/haar geen uitzondering gemaakt worden.

2. De medewerker moet instemmen met de uitzondering dat hij/zij aan het werk blijft.

3. Zodra een medewerker symptomen als hoesten, verkoudheid of koorts krijgt, dient deze alsnog per direct thuis te blijven totdat de medewerker weer volledig hersteld is.

Calamiteiten of vragen?

Als u vragen hebt over de verlenging van de maatregelen, overleg dan met de betrokken jobcoach of voor u bekende aanspreekpunt. Zij staan voor u klaar. Wij houden u natuurlijk op de hoogte of de maatregelen na 28 april 2020 doorgaan of veranderen. Dinsdag 21 april wordt hier meer over bekend. Daarna zullen we u zo spoedig mogelijk informeren.